Lin 07.12.2023 20:00 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Připomenu událost tohoto týdne a to návštěvu Putina na Blízkém východě.

Putin navštívil SAE - a to v době, kdy v zemi probíhá konference o klimatu - a byl vřele přijat. Ještě vřeleji byl přijatý v Saúdské Arábii, kdy mu následník sdělil, že je a bude vždy vzácným a milým hostem na jejich půdě. Putin se pak vydal ještě i do Íránu.

Nemám konkrétní informace, o čem se jednalo. Jelikož jsem podrobnosti nenašla ani v masmédiích, tak šlo asi o uzavřenější jednání. Prý posuzovali situaci v regionu.

Zde najdete zápis o každé z návštěv:

Je zajímavé, jak "izolovaný Putin" cestuje, jakoby se nechumelilo. A ani nevypadá nemocně nebo "předsmrtně". Z Blízkého východu jsou krásné fotky smějících se a spokojených účastníků. A to masmédia kolektivního západu nemůžou přenést přes srdce. Britský Daily Mail rozebírá Putinovu "nevychovanost a urážku", když před návštěvou - na tradiční ceremonii předávání pověřovacích listin nových diplomatů - si s žádným ruku nepodal a svedl to na covid. A o den později se vesele plácá s prezidentem SAE a poté se saúdským princem. A ještě se u toho nechá fotit.

Další britské médium UnHerd si zase všimlo vřelosti, s jakou byl Putin uvítán a vyvodilo z toho, že Saúdi i Emiráty si prostě vybírají nové spojence a Washington to dneska už nemůže změnit.

A já podotýkám: to brzo....


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.