Kaktus 13.12.2023 14:07 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

V Petrohrade zadržali bývalého šéfa ministerstva vnútra v prípade legalizácie 100 tisíc migrantovV Petrohrade bolo začaté trestné stíhanie bývalého vedúceho migračného oddelenia regionálneho odboru ministerstva vnútra. Informuje o tom Vyšetrovací výbor Ruskej federácie.

"Hlavné vyšetrovacie riaditeľstvo Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie v Petrohrade začalo trestné stíhanie vo veci znakov trestného činu podľa p.p..

"v, f" časť 3 článku 286 Trestného zákonníka Ruskej federácie (zneužitie právomocí) proti bývalému vedúcemu migračného oddelenia Hlavného odboru Ministerstva vnútra Ruskej federácie v Petrohrade a Leningradskej oblasti.

Podľa vyšetrovania podozrivý od januára 2020 do januára 2023, keď zastával uvedenú funkciu, poskytoval nezákonnú pomoc organizovanej zločineckej skupine pri umiestňovaní cudzincov na fiktívnu migračnú registráciu na území mesta Petrohrad a Leningradskej oblasti.

V dôsledku nezákonného konania bolo 16 251 cudzincov zaradených do fiktívnej migračnej evidencie, z ktorých 3 166 bolo predtým postavených pred správnu zodpovednosť a 76 bolo postavených pred trestnú zodpovednosť, a to aj za spáchanie závažných a obzvlášť závažných trestných činov.

Dňa 13. decembra 2023 bol v dôsledku vyšetrovacích úkonov a operatívno-pátracej činnosti spolu s pracovníkmi regionálnych oddelení Federálnej bezpečnostnej služby a ministerstva vnútra na území Moskovskej oblasti zadržaný podozrivý. Po jeho prevezení do Petrohradu s ním budú vykonané potrebné vyšetrovacie úkony.

Rozhoduje sa o otázke výberu preventívneho opatrenia a vznesení obvinenia voči nemu.

V súčasnosti sa s cieľom nájsť a zaistiť veci a dokumenty, ktoré sú pre vyšetrovanie zaujímavé, vykonávajú prehliadky v miestach pobytu podozrivého, ako aj v bydliskách jeho podriadených, ktorí môžu vedieť o jeho trestnej činnosti."

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.