Lin 15.12.2023 15:19 Zobraziť v diskusii

Re: NIKITA - Božie mlyny

V poslední době tyto Nikitovy zprávy ráda čtu. K této poslední se odvážím přidat svůj názor.

Poslední dobou jsou události v rychlém sledu. Jen někde se již šplhají z průšvihů celkem obstojně - někde do nich zabředávají hlouběji a hlouběji. K takovým oblastem patří EU. Poslední "směr vývoje" mi dal jistotu toho, čeho se obávám již nejméně rok = kdo a jak bude platit a jinak napravovat důsledky "dobrodružství" té bezcharakterní a ne-lidské chásky u moci? A je jedno, jestli té od nás nebo ze zámoří. Mám na mysli všechny ty, co dodnes roztleskávají bratrovražednou válku na UA a nechtějí (ano - nechtějí! zelébabul to naposledy zdůraznil po své návštěvě u Bidena) ji ukončit.

Věrchuška EU počítá s tím, že platit budou členské státy. Veškerou obnovu. Tím ovšem nemyslím obnovu válkou zničených území, protože tato území připadnou Rusku a to se o ně postará. Mám na mysli území válkou nedotčená, ale kvůli vylidnění UA a kvůli rozkradení všech zdrojů neudržovaná a zdevastovaná. No... některá území západní UA, kam "noha Rusa" zatím nevkročila, válečnou z=onu připomínají - ale to díky černé těžbě jak dřeva, tak nerostů. A kdo to těží? Povětšinou nadnárodní firmy s majiteli z USA.

Rozhodnutí o přístupových "protokolech" UA z poslední schůze jsou důkazem toho, kdo bude platit. Platit bude Evropa a živit je taky. Já nevěřím tomu, že UA je schopná stát na vlastních nohách, protože na to měla pomalu 40 let a k samostatnosti neudělala ani krok. Z dob SSSR byla tato republika zvyklá si houknout - a rázem měla to, co chtěla a o čem se jiným republikám mohlo jen zdát. A toto je fakt - stačí si pohledat na netu. UA odcházela ze SSSR jako bohatá země se všemi předpoklady stát se v Evropě mocnou zemí. Neudělala to, dodnes jí jde nejlíp požadovat a čekat s nataženou rukou.

Všichni, kdo si pamatují u nás ten povyk kolem plnění požadavků pro přístup do EU, si lehko dovodí, že současná UA by na tak přísné parametry nedosáhla snad ani za sto let. Co musely obě naše země splnit (a obětovat), aby byly přijaty mezi státy EU? Museli jsme zlikvidovat zemědělství a vlastní průmysl, museli jsme přijmout řadu nesmyslných norem. A přesto "tam venku" protestovali, že na nás budou doplácet, že budeme novou konkurencí. Tak jim úředníci zvedli dotace a nastavili mnoho "výjimek". Ale - co bude nyní s UA? Už teď jsou neshody. Jak kvůli potravinám velmi nízké kvality. tak třeba kvůli kamionové dopravě, pro kterou neplatí žádné z nařízení nebo kvót EU. A vlastně jsou jen tři státy EU, které jsou ochotné jít proti nespravedlivým podmínkám, z těch tří bych sázela jen na jedinou "jistotu" = Orbána. A vlastně jen jediný Orbán může argumentovat, že Maďarsko se nikterak nepodílelo na ničení UA, protože nedodávalo zbraně.

V tomto světle se mi jeví současné ožebračování států jako ČR nebo Slovensko (ale Rumunsko, Bulharsko i celé Pobaltí na tom nejsou líp) jako účelové a s jasným cílem = úplně zničit možnou konkurenci pro Polsko a UA. Tedy - určitě v potravinách. Vycházím z toho, co je nyní v ČR. Do výkupny mléka přijede cisterna Muller a vytočí mléko z Polska. Na druhé straně cisterna z českým mlékem vytočí mléko do druhého zásobníku - a načepuje mléko polské, které odveze ke zpracování do českých mlékáren. No a ta Muller načerpá mléko české, které vozí do německých mlékáren, kde se z něj zpracovávají výrobky oné pověstné "německé kvality".

Tím dlouhým povídáním chci jen upozornit, že je na čase se ptát: komu bude vystavený účet?

Protože - již dneska je jisté, že na UA to v této formě brzy skončí, že Donbas i Krym zůstanou ruskými územími a přidá se k nim ještě i Oděsa a Cherson (minimálně). A ten zbytek, nejvíce zatížený "ideologickým bordelem" - zůstane na krku nám, co jsme v EU.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.