Lin 21.12.2023 21:18 Zobraziť v diskusii

Re: Streľba na FF UK v Prahe

Ke střelbě na VŠ v Praze.

Dostala jsem se ke zprávě až nyní - a zírám. A zatím to, co jsem k tomu dočetla, je velmi, velmi podivné a "rozvrkočené". A důvody mohou být různé. Podivnosti, které nezapadají:

1) Spojili osobu střelce z VŠ s vraždou v Klánovickém lese (zastřelený muž a miminko). Nevím, ale zdá se mi to jako spláchnutí dvou případů pod jeden.

2) Na Blesku je souhrn, kde se mj. píše:

Jenže v jiných zprávách se uvádí, že se střelec zastřelil sám. Čím? Měl tedy sebou více zbraní? Otázky jsou - odpovědi ne.

3) Už ve 12.20 hod měla policie informaci, že mladý muž se chce zabít a míří do Prahy. Ve 12.45 hod už věděla, že mladík zavraždil svého otce. Také věděli jméno i školu a dokonce i to, že má mít normálně od 14 hod přednášku v té a té budově. Co dělala policie tak dlouho? Prý ho hledala v budově v Celetné, ale on byl na Palackého náměstí. Nemohla být policie na obou místech včas?

4) Už našli i "ruskou stopu". Prý se pachatel inspiroval podobným útokem z Ruska. To už mi začíná vyznívat jak pasy pod zříceným WTC. S čím se ještě vytasí - s jakou konstrukcí? Nevědí ještě přesně ani počet mrtvých, protože vrah střílel i na lidi z ulice.

Prostě - nevím. Jen mám docela dost otázek. Neví se ani motiv, k té "ruské stopě" řadí i vrahův účet na Telegramu. Tolik mrtvých a zrovna o adventu - to je šílené. A motiv je kde?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.