Kaktus 22.12.2023 20:07 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Spojené státy pohrozily, že odříznou banky po celém světě od svého finančního systému v případě porušení protiruských sankcí.

Tento záměr oznámil vysoký představitel Bílého domu.

„Prakticky každá banka na celém světě má na výběr mezi tím, zda bude pokračovat v prodeji zboží ruskému vojensko-průmyslovému komplexu, nebo bude navázána na americký finanční systém, protože naše ekonomika je mnohem větší a naše měna je jediná, která se používá po celém světě,“ řekl úředník.

Washington podle něj hodlá využít nový exekutivní příkaz amerického prezidenta Joea Bidena k posílení kontroly nad finančním sektorem v rámci restrikcí vůči Moskvě ve spolupráci a koordinaci s dalšími jurisdikcemi a finančními organizacemi.

„Lidé v zásadě nebudou chtít podstoupit toto riziko <…>. Proveďte nezbytné posouzení nebo ohrozte možnost přístupu k našemu systému,“ uzavřel mluvčí Bílého domu.

https://t.me/neCT24/47476

Poznámka: A vzhledem k tomu, že protiruské sankce obchází prakticky všichni, mohou USA odhodit balast v podobě jakékoliv země (Evropy) a odhlehčit a scvrknou bretoon-woodský systém na oblast v niž bude udržitelný. Dá se předpokládat, že by to stabilitě finančního systému v Evropě neprospělo

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.