Lin 31.12.2023 16:08 Zobraziť v diskusii

Re: NIKITA - Božie mlyny

Mně to nepobavilo, ale znechutilo. Mám stejnou zkušenost jako Nikita a netušila jsem, že i on takto dopadl.

Mně se naopak jeví jako "imitačno - provokačný projekt" onen pán, který se tím ohání. Tolik touhy po moci, arogance a zlého úmyslu jsem už dlouho nezaznamenala.

Co se Nikity týká - nesledovala jsem ho a četla jen něco, co mě zaujalo. Ostatně - tak to dělám u každého a je jedno, jestli je nebo není považovaný za autoritu. Pouštím k sobě jen to, s čím vnitřně souhlasím, čemu rozumím a beru stylem "líp bych to neřekla". Je to má cesta, kterou nikomu nevnucuju. Jen upřesním, že toto je v oblastech, které to umožňují - ne tam, kde je jasno, jako že Země je zploštělá koule nebo 1+1=2.

Ony jsou vůbec veškeré snahy "poučovat lidstvo" ve věcech abstraktních - a tím myslím i různých návodů, jak myslet a co si myslet - tak nějak nalevačku. Protože cest je mnoho, ale ne zrovna pro nás. Proč? Protože každý máme v této pozemské misi jiné priority, jiné úkoly a jiné učební lekce. Proto také leží na naší osobní zodpovědnosti, co k sobě pouštíme a co ne. Čím se v životě řídíme. A každý, kdo má na to, aby mohl sdělovat své poznatky a zkušenosti, je tu od toho, aby je pouze sděloval. Ne je nutil nebo z nich dělal tu "jedinou správnou cestu" a odsuzoval všechny, kdo tudy jít nechtějí. Lidé procházejí vývojem a co je dneska pro ně "grálem", mohou časem opustit jako mylné. Ne snad jako špatné, ale pro sebe již nepotřebné, vlastnímu vývoji nesloužící. A zůstává jen platný základ (mravnosti, etiky, lidskosti), který učí jednotlivce, jak žít v lidském společenství.

Tímto zdravím všechny "vyvržence" zmiňovaného prostoru a vzkazuji = nevěšte hlavu a pokud jsou vaše snahy motivované čistým srdcem, můžete se všem snahám určitých lidí tak akorát vysmát.

Boží mlýny skutečně melou a jejich činnost je čím dál viditelnější.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.