Zora 09.01.2024 20:21 Zobraziť v diskusii

Re: Smrt Královny


Nedávno som našla takúto "prkotinku":


Kráľovská značka

Kým však Alžbeta II. vládla, jej syn zastával inú prácu. Bol majiteľom úspešného a ziskového podniku. Pozrime sa teda na to, aký je príbeh za princovou značkou organických jedál Duchy Originals.

Karol III. – podnikateľ

CNN uvádza, že o novom britskom kráľovi je známe, že bol bol vášnivým zástancom environmentálnych záležitostí. Aj preto v roku 1990, keď ho svet poznal ako princa Walesu, založil spoločnosť Duchy Originals. Tá predávala produkty z jeho farmy. Slovo Duchy v preklade znamená vojvodstvo, a teda značka bola stelesnením luxusných a prémiových produktov.

Firma sa za tie roky rozrástla a momentálne je najväčšou značkou organických potravín a nápojov v Spojenom kráľovstve. Spoločnosť v roku 2021 pred zdanením zarobila len do marca takmer 3,6 milióna libier (4,1 milióna eur).

Začiatky Duchy Originals síce neboli najľahšie, no po tom, ako sa v roku 2009 spojila so značkou Waitrose, skutočne prosperuje. V súčasnosti ide o reťazec luxusných potravín, ktorý má výhradné právo predávať produkty pod názvom Duchy. Na balení potravín nájdeš logo s nápisom Waitrose Duchy Organics.

Po Karolovom nástupe na trón však vlastníctvo reťazca s najväčšou pravdepodobnosťou prejde na jeho najstaršieho syna princa Williama. Ten taktiež zdedí samostatný majetok vojvodstva Cornwall v hodnote približne 1 miliardy libier (1,14 miliardy eur).

Je otázne, do akej miery bude nový majiteľ úspešný v porovnaní s jeho otcom. Hoci študoval ekologické poľnohospodárstvo, pravdepodobne nebude taký praktický, vravia experti.

„Bude mať záujem, ale poverí iných, aby to spravovali,“ povedala Sally Bedell Smithová, autorka životopisov a knihy „Karol: Nepochopený princ“.

Majetok kráľa

Otázkou je, do akej miery bude spoločnosť Waitrose Duchy Organics novému kráľovi skutočne chýbať. Forbes totiž ponúka náhľad do jeho bohatstva, ktoré je skutočne obrovské.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.