Franta 14.01.2024 07:20 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Amerika před občanskou válkou! Texaská národní garda obsadila hranice s Mexikem

Texaská národní garda zakázala agentům federální pohraniční stráže USA přístup na místo podél hranice s Mexikem. Informovala o tom CBS News s odvoláním na americké představitele 12. ledna.

“Texasští úředníci tento týden náhle zakázali agentům americké federální pohraniční hlídky vstupovat a hlídat veřejné prostory v pohraničním městě Eagle Pass, kde se obvykle poprvé setkají s migranty překračujícími Rio Grande nelegálně.” – uvádí zpráva.

Je třeba poznamenat, že Texaská národní garda převzala kontrolu nad Shelby Parkem v Eagle Pass, kde agenti pohraniční stráže v posledních týdnech zadržovali migranty před odjezdem. Nyní Texasané odmítají vstup federálním zaměstnancům a brání jim v plnění jejich povinností.

Publikace připomněla, že 12. ledna ráno označilo americké ministerstvo spravedlnosti konfrontaci mezi Texasem a federální vládou jako nouzovou. Agentura uvedla, že nové akce Texasu “demonstrují eskalaci státních snah zablokovat schopnost pohraniční hlídky hlídat nebo dokonce monitorovat hranici a být schopna reagovat na mimořádné události”.

Zároveň Michael Perry , mluvčí texaského vojenského oddělení , uvedl, že všechny státní akce mají za cíl zabránit migrantům v nelegálním překročení hranice.

„Texaská národní garda má od roku 2021 v Shelby Parku bezpečnostní stanoviště a dočasnou bariéru. Současný postoj je připravit se na budoucí nárůst nelegálních přistěhovalců a omezit přístup organizacím, které udržují přechody nelegálních přistěhovalců v parku a oblasti Eagle Pass.” řekl Perry v prohlášení.

Celý akt odporu amerického státu Texas vyvolal nevídanou situaci v tom, že národní garda a stát Texas převzal rozhodování za federální úřady a zakázal jejich činnost, čímž vznikl precedent k zahájení občanské války na území USA v případě, že Biden a spol. pošlou do Texasu donucovací jednotky armády USA a dalších karatelských sborů, aby si vymohly federální právo.

https://www.infokuryr.cz/n/2024/01/13/amerika-pred-obcanskou-valkou-texaska-narodni-garda-obsadila-hranice-s-mexikem/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.