Lin 14.01.2024 20:42 Zobraziť v diskusii

Re: Globálne správy

V Davosu již dnes proběhlo první jednání a to o UA. Lépe řečeno - co s tím konfliktem dělat, jak ho ukončit, jak přimět účastníky k jednání. Zasedání se účastnilo přes 80 zemí z celého světa (83? - nevím přesně).

Rusko se neúčastnilo, za UA tam byl A.Jermak. Zelé dorazí až zítra. UA je kategoricky proti - jak jednání, tak zmrazení konfliktu, tak jakémukoliv vyjednávání s Ruskem. Má prý svůj plán a bude se ho držet. UA prý doufá, že se v USA nakonec dohodnou a budou nadále "podporovat" a jednání s Ruskem nemají cenu, což ukázala předchozí jednání (Minsk, normandský formát).

Má pozn.: - zmrazení je dle mého pro Rusko nebezpečné, protože by západ a UA jen nabraly dech, doplnily zdroje - a vše by pokračovalo dál.

Švýcarský ministr zahraničí se vyjádřil, že bez Ruska se k žádnému závěru nedojde a že je potřeba do jednání zapojit i Čínu. Fico se vyjádřil, že je nutné přizvat Rusko, protože bude mít rozhodující slovo.

No - nevím, jak o to Čína bude stát, když jí její plán UA už jednou hodila pod nohy.

Takže jednání opět vedla do slepé uličky... Zacharovová k tomu napsala, že prvním předpokladem, aby Rusko vstoupilo do jednání, je ukončení dodávek zbraní na UA ze strany kolektivního západu. A jak řekl Putin již daleko dříve - jednání nemohou začít, pokud bude na UA v platnosti dekret, který jakékoliv jednání UA zakazuje (na UA si před časem odsouhlasili dekret, že s Ruskem se nevyjednává).

Přitom zelé na konci a na začátku roku zase objížděl - a žebral. V Estonsku dokonce vyhrožoval, že pokud země EU a USA přestanou platit, pomřou na UA důchodci, protože země jim už nemá z čeho platit důchody. Je vidět, že tento způsob "financování státu" je mu daleko příjemnější, než vlastní hospodaření. Nebo má zelé zákaz k ukončení konfliktu?

https://vz.ru/news/2024/1/14/1248538.html?utm_source=smi2


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.