Malina 22.01.2024 11:47 Zobraziť v diskusii

Re: NIKITA - Božie mlyny

Nikita Clanky Archiv, [20. 1. 2024 11:31]

V očakávaní kratšej historiozofickej eseje o Oldenburgovcoch a súc rozptyľovaný upratovacími a rodinnými povinnosťami, ehm, si dovolím spríjemniť Margaréte II. Dánskej očakávanie hudbou (https://www.youtube.com/watch?v=0DWJ9D5YVIY) a príjemnými spoločnými spomienkami - https://timesofmalta.com/articles/view/denmark-s-little-mermaid-vandalised-russian-flag.1016937;    https://www.reuters.com/world/europe/russian-flag-painted-base-denmarks-little-mermaid-statue-2023-03-02/   

Úprimne Váš, Retfaedighedensrytter. ❤️


Nikita Clanky Archiv, [20. 1. 2024 22:28]

«Когда-нибудь, когда устанет зло...» — под звуки снарядов раненый боец прочитал пронзительное стихотворение о России


В сети завирусился воодушевляющий ролик — его записал боец из Магнитогорска Константин Головин. На кадрах он раненый лежит на земле — осколок снаряда попал ему в ногу, которую он завязал жгутом, после чего стал ждать эвакуации. И тогда, не зная, выживет ли он и дождется ли сослуживцев, боец прочитал строки песни «Россия» Игоря Талькова.


В январском холоде и промозглом тумане Головин под разрывы артиллерии говорил о том, что когда-нибудь, когда устанет зло, Россия, как прежде, ощутит себя мессией, а после расцветет на зависть всем врагам. К счастью, он остался жив и сейчас находится на лечении в госпитале. Дома его, непоколебимого и мужественного, ждет семья — жена и четверо детей.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 15:03]

Nuž dobre teda... Začnime tým, že okomentujeme pár publikácií z posledných dní...  

https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/695834-vladol-namiesto-petra-velkeho-jeho-dvojnik-a-kto-vladne-namiesto-putina/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

https://www.mediaklik.sk/o-serialoch/clanok/680451-neprijemne-prekvapenie-serial-ktory-rozniesol-na-kopytach-rusku-historiu-necakane-konci/). 

Najprv o tej druhej správe. Ide o seriál pre HBO, ktorý bol roztočený toť len nedávno ako veľký projekt s neobmedzeným rozpočtom. A tu zrazu uprostred najlepšieho im hovoria, že končíte, bastardi.  Rekl bych, že tu je vidieť rovnaká "stopa globalistov", ako aj v prípade toho Damona Imaniho na WEF v Davose s jeho "Fuck U". Takéto náhody proste je vylúčené, aby sa mohli stať, niekto ho na tú tribúnu predsa pustil a sa zaň zaručil alebo niečo také.  Každopádne, pre  toho autora článku je tu kua VELKé SKLAMANIE, pretože veď nikto tak prenádherne, ako títo anglosaskí kreatívci, nedokáže súčasníkovi priblížiť medvedie pomery v tom zaostalom Rusku, pričom maximálne dôveryhodne, keďže autori sú tak vrelo naklonení rôznym "alternatívnym" pohľadom, že tam dali priestor ale že VŠETKému...  Normálne propagandisticko-rusofóbny akože groteskno-humoristický šmejd, kde jeho britskí, ako inak, kreatívci sa snažili zúžitkovať všetky možné stereotypy a maximálne tým nabiť protiruskú matricu. Autor slovenského textu proste nevie v tej svojej priposratej odslovanštenej dušičke skryť potešenie nad tým, aké je to skvelé. T.j. máme dočinenia so zločinno-agresívnou mystifikáciou a démonizovaním nepriateľa, Anglosasi totiž nikdy v histórii inak nejednali ani nevedeli na nič iné prísť. Sion má tiež odjakživa na Rusko zlosť, láska Rotschildov siaha ešte k európskemu koncertu že jo... Každopádne, v Rusku, zdá sa, začali chápať, že táto vojna má aj psycho-historický rozmer a sú počuť dosť hlasité iniciatívy, aby bol dejepis preformátovaný na hlavný predmet na základke aj na strednej. Keď už sme pri dejáku a tom, čo je nakoľko prípustné... Lebo táto hra môže mať dva konce - https://ria.ru/20240121/krym-1922572817.html    Šéf krymského parlamentu požaduje navrátenie - nie, nehovorí EXPLICITNE o Skýtskom zlate, ktorého sa Holanďania hneď po zvolení WIldersa pre istotu rýchlo zbavili (tak po svojom, pošlúc ho, ako inak, do Kyjeva, odkiaľ zrejme poputuje na medzinárodný čierny trh starožitností... ako inak) - VŠETKYCh starožitností a drahocenností, a je ich takmer milión, ktoré boli nacistami počas vojny a okupácie Krymu ukoristené, odvezené do Ríše alebo zlikvidované, z archívov a fondov 25 predvojnových múzeí v Kryme. Hovorí, že túto požiadavku - buď vrátiť, alebo kompenzovať - bude treba položiť po víťazstve nad Západom. Nuž čo, asi Božie Mlyny, lebo ak Západ chce historický revizionizmus a skrz UKR legitimizuje nacizmus, tak ochutná vlastnú medicínu. 

No a čo sa týka prvého článku o "dvojníkovi" Petra I., je to oveľa zaujímavejšie.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 16:29]

Viete, vtip je v tom, že celé fantazírovanie na tému Kataríny II, obzvlášť čo sa týka postavy Petra III, ktorého spravidla všetci vykresľujú ako idiota, je postavené na dosť plytkých vedeckých základoch, keďže sa opierajú výlučne o memoáre členky suity cárovnej, Frauelein (ofic. titul pri dvore) Kňažnej Daškovovej. A furt len omieľajú tú istú pesničku dokola tristo rokov o tom, aká to bola nymfomanka, aký bol jej manžel debil, Potemkin frajer, aférista a defraudant, Potemkinove dediny a pod. Napr., G.B: Shaw napísal kratšiu trojaktovku "Potemkin", kde vykresľuje vtedajšie pomery pri dvore ako večné súperenie libida, alkoéholu a korupcie. Trebárs to o Potemkinových dedinách je celé postavené na memoároch francúzskeho vyslanca, je to jediný zdroj, hm. Zatiaľ čo v skutočnosti bol Potemkin zrejme tajným manželom Kataríny, jej celoživotnou láskou a skutočným vládcom Ruska, a práve preto dostala Katka titul "Veľká". Viete, pri nej tento titul nik nespochybňuje. V skutočnosti len po vojne s Pugačevom Romanovci-Holstein-Gottorpskí získali prístup do Sibíre a Ameriky. A trinásť kolónií sa rozhodlo odtrhnúť od Matičky Británie, lebo mohli začať osvojovať územie "Veľkej Tartárie" v Amerike z opačného smeru (isteže, nemenej dôležitá motivácia bola aj možnosť samostatne vyrábať tovary, ktoré im UK zakazovala a chcela výlučne dovážať). Definitívne rozmedzenie sfér vplyvu v Amerike sa datuje do r. 1821, kedy Alexander prijal námornú konvenciu, zakazujúcu ne-ruským lodiam plavbu vyššie 41. rovnobežky na Západnom pobreží Ameriky


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 16:37]

Takže zatiaľ čo na tému Katky sú všetky, aj tie najpodlejšie špekulácie brané za "relevatný historický zdroj", tak serióznym výskumom podložená hypotéza o "dvoch cároch Petroch" je hneď stigmatizovaná ako pa-história a neviem čo všetko. Ide samozrejme o prácu a výskum "novochronológov", oni prvýkrát systematicky a logicky odôvodnene sformulovali túto hypotézu. A mali na to sakra dobré dôvody. Z vlastnej skúsenosti poviem, že ich myšlienky sa šíria ja napriek vytrvalej ostrakizácii ich diela, a stretávajú sa u ľudí so živou odozvou a zvýšeným záujmom. Pri cárovi Petrovi a hypotéze o jeho zmenenej totožnosti po navrátení sa z "Veľkého Veľvyslanectva" (1697-1699), kedy navštívil Holandsko, Francúzsko a Anglicko, je treba sa zamyslieť nad týmito zvláštnymi danosťami:


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:07]

Peter Alexejevič síce mal pohnuté detstvo (bunt Strelcov a strach o život za vlády cárovnej Sofie), prechovával očarenie voči Západu a navštevoval "Nemeckú slobodu", resp. oblasť Kukuj v Moskve, kde žili Európania. Ale zároveň v ničom radikálne nevybočoval z línie, predpísanej pre oficiálne vystupovania a chovania cárskeho dediča. Dokonale ovládal ruštinu a Zakon Božij, ešte pred výletom do Európy sa oženil s Eudokijou Lopuchinovou a mal s ňou syna Alexeja. Ok. 

Keď bol v Európe, začínajú sa peripetie a záhady. Napríklad, tá storka o cárovi, ako nechal svoju delegáciu pozadu a ponáhľal sa zamestnať ako obyčajný robotník, inkognito ako istý "Peter Michajlov" do Saarbrueckenu. Aký bol z toho nadšený, sťa Kiska pri čistení benzínok v Amerike. Hneď poviem, že považujem túto historku za kvázi nemožnú. O cárovej ceste vedela celá Európa, a napriek tomu ho akože nespoznali? Nemôžete časť cesty absolvovať inkognito (aby ste sa akože priučili lodníckemu remeslu, taký fantasy thriller o kradnutí "západoeurópskeho know-how", uhm), a časť v svojej oficiálnej kvalite. Je to poníženie majestátu, chápeme sa. Tak vo Francúzsku bol oficiálne a prijal ho Ľudovít XIV ako "milovaného brata", nechal ho hrať sa s mladým Ľudovítom XV a dokonca mu ukázal Remešský evanjeliár s poznámkou, že reku "z dávnych dôb" tu majú túto kuriozitu, na ktorú všetci prisahajú pri korunovácii. A Peter, ten skutočný, mu normálne začal plynulo čítať z tohto staroslovanského textu. V Anglicku zase v oficiálnej svojej kvalite diskutoval s Newtonom a stal sa členom Kráľovskej Akadémie. Len v tom Holandsku si proste potreboval stoj čo stoj vyhodiť z kopýtka. A to tak, že keď sa do Ruska - tiež expresne, zanechajúc ostatných členov delegácie "Veľkého Veľvyslanectva" ďaleko pozadu - vrátil, tak čelil povstaniu profesionálneho vojska svojej krajiny - Strelcov, ktorí po celej Moskve vykrikovali, že "cára vymenili".  Odchádzal mladý sotva dvadsaťročný človek, a vrátil sa vráskavý, vizuálne oveľa starší človek, ktorý nevedel po rusky poriadne písať ani rozprávať, fajčil ako Turek a pil ako Dán. Po príchode do Moskvy ako prvé poslal do kláštora svoju zákonnú manželku, s ktorou sa odmietol čo i len stretnúť a začal otvorene kohabitovať s Annou Mons. Vrátil sa cez Poľsko spolu s mini-armádou poľských a európskych žoldnierov, pomocou ktorých sa mu podarilo - cenou nevídanej brutality - potlačiť povstanie Strelcov. A to tak, že ich VšETKýCH FYZICKY VYHLADIL. Za pomoc tohto žoldnierskeho vojska zaplatil neskôr poľskému kráľovi v zlate poldruha milióna rubľov, prakticky jeden ročný rozpočet.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:20]

Je skutočne málo ruských panovníkov, ktorí by si ešte pri živote vyslúžili široko rožšírený prívlastok "Antikrist", ba v niektorých starovereckých komunitách ho dodnes majú za prekliateho. Pretože robiť to, čo robil tento cár, voči svojmu ľudu je nevídané, a "novochronológovia" majú pravdu, keď hovoria o tom, že obdobie panovania Romanovcov vlastne bolo obdobím kolonizácie Ruska európanmi, sprevádzané zotročením vlastného ľudu, cirkevným rozkolom a výlučným obsadzovaním do všetkých štátnych, vojenských a akademických funkcií "Nemcov". Michajlo Lomonosov bol svojjho času jediný z dvoch Rusov, ktorí boli členmi Akadémie vied. A hoci rozbil Muellerovi nos, keď posledný predkladal v rámci svojej "dizertačky" normannskú verziu pôvodu Rurika a ruskej štátnosti, nemohol s nanucovaním tejto verzii v historiografii nič spraviť, ba ešte mu aj uložili pokutu za Muellerov nos a po jeho smrti sa zmocnili jeho archívu. 

Pri Petrovi I sa znížil počet obyvateľov krajiny o tretinu. Množstvo rôznych daní vyrástlo mnohonásobne, a začali sa výmáhať nie z "domácnosti", ale od každej "duše" (tzv. podušnaja podať). Furt mu bolo málo peňazí na jeho pridrbané vojny. A či to vôbec boli vojny, a nie prepožičiavanie ruského "mäsa pre kanóny" pre všelijaké vnútroeurópske vybavovačky. Až tak ďaleko zašiel, že začal pretavovať kostolné zvony na pušky. Peter zrušil Patriarchiu a podriadil si RPC cez ustanovenie "Svätej Synody". Vymenil kalendár. Ustanovil trend pohŕdania všetkým ruským a nekritické zbožňovanie Západu. Vytvoril západofilskú ruskú oligarchiu. Zakázal nosenie briad, mešuge týpek totálne, čo mal za problém boha? 

Ďalej, načo kurnik bojuje dvadsať rokov so Švédskom, uštedrí mu porážku a okupuje Kurlandiu a Ingermanlandiu, keď potom svojmu protivníkovi za tieto územie normálne sakumprásk zaplatí?


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:23]

Oženil sa s akousi ku...u z Pobaltia, ktorú predtým kvalitne vymáčkali gardisti a Menšikov. Mal s ňou dve dcéry, jednu vydal za Oldenburského kniežaťa, druhá neskôr vstúpila na trón ako Jelizaveta. Ale nezabudli sme na niekoho? Čo Alexej? Nuž, tento Petrov syn z prvého manželstva, ktorý mal byť právoplatným dedičom trónu, hádajte čo...? Správne, Peter ho zabil. Čítate správne. Zabil svojho syna, dal ho popraviť za spiknutie. Vravím, mešuge týpek totálne.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:39]

Toto urobí ruský cár, normálny človek, otec? Nie, ale holandsko-nemecký privandrovalec - ktovie. Hypotézu prvýkrát sformulovali "novochronológovia", ktorí logicky hovoria, že nejde o jedného človeka, ale o dvoch rôznych ľudí. Skutočného Petra Alexejeviča zrejme v Západnej Európe uväznili a namiesto neho poslali do Ruska človeka, s pomocou ktorého ich program podrobenia si bývalej ríšskej metropoly mal nabrať grády. Že sa im to neskôr vymklo z rúk, je iná otázka, ale práve vďaka Petrovi a neskôr jeho dcére Jelizavete sa na ruskom tróne na takmer dvesto rokov udomácnila rýdzo nemecká dynastia Oldenburgovcov, resp. ich "kadetská línia" - Holstein-Gottorpovci. 

No a pôvodný Peter zrejme zostal v dejinách ako známy "muž so železnou maskou", ktorého predsa považovali za "brata kráľa Ľudovíta". Popraviť ho nemohli, takže tak. Isteže, môže sa to zosmiešňovať atď, ale chcem upozorniť ešte na jeden moment...


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:47]

Hlavným chrámom Romanovcov v novobudovanej metropole v ústí rieky Nevy sa stal chrám sv. Izáka, na takmer storočnú stavbu ktorého Romanovci nešetrili ani peňazí, ani ľudí. Keďže môj pra-pradedko z materinskej strany, sedliak od Volgy, ovládajúci remeslo natierača, svojho času pracoval práve na streche tohto fenomenálneho chrámu, chcem sa pri ňom pristaviť bližšie. Bol to hlavný chrám ríše, pri stavbe ktorého boli použité vskutku egyptské technológie. Prečo je však zasvätený sv. Izákovi? Ide o to, že dátumu narodenia, ktorý sa uvádza pri živote cára Petra I., zodovedá v pravoslávnom kalendári práve meno Isaakij/Izák. Ide tu o veľkú záhadu, keďže Peter I. je jediný cár, ktorého meno nezodpovedá tomu, ktoré je v cirkevnom kalendári uvedené v deň jeho narodenia. A preto vyvstáva otázka - čo ak "Peter" bolo meno, pod ktorým "vymenený cár" vystupoval pred ľudom, zatiaľ čo "rodinné tajomstvo" o jeho pravej totožnosti a meno svätca, zodpovedajúceho v ruskom kalendári dňu narodenia privandrovalca - Izák - bolo meno, pod ktorým ho poznali "svoji v úzkom kruhu"...


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:56]

Inak, v roku 2019 bol natočený  taký akože srandovný film pre deti s názvom "Vij: cesta do Číny".  Hrá tam Schwarzenegger a Jackie Chan, a existencia "uväzneného pravého cára Petra" je tam naservírovaná explicitne. Rozprávka, všakže.. https://en.wikipedia.org/wiki/Viy_2:_Journey_to_China


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 17:58]

Na Západe sa film premietal aj ako "Iron Mask". Ešte tuto odkaz na materiál "novochronológov na danú tému. Pre tých, kto chce a môže si to prečítať.  https://history.wikireading.ru/167180


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 19:47]

Ak do tejto zámeny cára, ku ktorej došlo zrejme práve počas "Veľkého Veľvyslanectva" do Európy (oprava - v rokoch 1697-98), sa ešte ako tak udržovala akási byzantská sakrálnosť moci na Rusi, tak po Petrovi si z ruského trónu šelijakí Oldenburgovci urobili doslova bordel. Ok, necháme stranou to, že Romanovci, zobrazení v knihe Esther ako Žid Mordechai, otec Estherin, prišli k trónu cestou cárovraždy a komplotu s cudzou mocou, že sprisahanci, ktorých formálnymi nominantmi boli, otrávili Borisa Godunova a udusili jeho dcéru Xéniu... Že sfalšovali protokol o smrti syna Ivana IV - Dmitrija po incidente v Ugliči, a že zrejme LŽE-Dmitrij zrejme nebol až taký "LŽE", hm... Ale predsa len, bordel a éra "palácových prevratov", ktorá trvala od Petra I. nepretržite, kým to rázne neuťal Gosudar Nikolaj Pavlovič, je fakt pozoruhodná. A ak sa prizrieme bližšie, čo Oldenburgovci a rôzne "anglické frakcie" v ruskej elite stvárali na ruskom tróne, tak nám už potom tá novochronologická verzia o zámene cára Petra nebude zdať taká divná. Takže... 

Po smrti alkoholika Petra ho na tróne vystriedala nemenej oplzlá alkoholička Katarína I., ktorá s ním mala dcéry Annu a Jelizavetu. Anna sa vydala za Oldenburgského kniežaťa. Táto snáď najvplyvnejšia západná protestantská dynastia má v severo-západnom Nemecku tri rodové panstvá, ale jej najvýnosnejším biznisom sa ukázal export svojich modrokrvných nominantov na tróny - Dánska, Nórska, Švédska, Ruska, Grécka a Veľkej Británie. Napríklad, princ Charles je prvým nominantom Oldenburgovcov, po takmer 350-ročnom panovaní konkurenčnej, ale záujmovo spríbuznenej (sféra zodpovednosti globálneho riadenia, pozn.), tiež protestantskej Hanoverskej dynastie na britskom tróne. Táto dynastia v skutočnosti panovala nad značnou časťou zdrojov tohto sveta a donedávna v osobe Margaréty II. Dánskej plnila najvyššiu koordinačnú fciu v tábore európskej aristokracie, napojenej na atlantickú frakciu globálnej elity. Majú protestantské, post-reformačné pozadie, niektorí jej členovia boli nositeľmi Rádu Zlatého Runa a taktiež, v osobe cára Pavla I. mali aj svojho Veľmajstra Rádu Maltézskych rytierov. V minulosti práve koordinácia medzi činnosťou Hanoverčanov v Amerike a Oldenburgovcov v Rusku svedčí o tom, že sa jednalo o kontrolovaný a koordinovaný (na vyšších prioritách) proces globálneho riadenia, prebiehajúci paralelne. Išlo o presadzovanie "biblického" projektu tak v Novom Svete, ako aj v novoobjavenej a novopokorenej Sibíri. Pozrite na túto tému videá, napríklad Sergeja Ignatenka. o zvláštnostiach vojny 1812, o vojne v Amerike téhož roku a o veľmi podobnej globálno-logistickej funkcii Petrohradu a New Yorku... A totiž - budovanie kanálov na "sprístupnenie zdrojov ruského/amerického vnútrozemia" zodpovedajúco z oblasti Veľkých jazier do NY a valdajsko-volžsko-onežskij systém kanálov, budovaný v 1820-30 rokoch tiež s vyústením v Peterburgu ako logistickom hube. Že Romanovci nekontrolovali Ural ani Sibír do konca XVIII storočia ste dúfam tiež počuli v kontexte toho, čo bola "sedliacka vojna" s Pugačevom?


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 19:47]

Každopádne, Romanovci vymreli po meči a po praslici v polke XVIII st, odvtedy su Holstein-Gottorpskí. Po smrti Katky Prvej panoval dva roky mladý cár Peter II, syn Alexeja, pod Menšikovovou kuratelou. Nuž, čo je zaujímavé... Vraj teda Peter II bol síce bystrý, ale lenivý a rád sa oddával všakovakým blbostiam a mal charakter skazený podobne, ako starý otec. Uhm, len či. Ak bol jeho starý otec skutočný Peter I., sú toto všetko s veľkou pravdepodobnosťou podobné kecy, ako tie o Petrovi III a Pavlovi I, že akí boli mešuge. Dosť dobre to svojho času literárne a argumentačne spracoval Jevgenij Buškov v svojich knihách (môžete nájsť na Runete šicko). Vraj sa dištancoval od vladárskych záležitostí a všetko prenechával Menšikovovi. A ani sa mu vraj nejak nechcelo milkovať s jeho snúbenicou, Jekaterinou Aleksejevnou Dolgorukovou, ktorú mu podsúvali po tom, ako krátko po korunovácii zbavil Menšikova všetkých hodnosti a "poslal na Sibír". Bez dediča vraj zomrel krátko potom na kiahne. Nuž, Menšikova nemohli poslať na Sibír, pretože vtedy Romanovskému Rusku nepatrila. Ale mohlo sa stať, že Menšikov utiekol do Moskovskej Tartárie SPOLU s mladým cárom alebo jeho následníkom, a odtiaľ plánoval mocenský návrat do "európskeho" Ruska. Niet dymu bez ohňa a tá Pugačevova storka o tom, že je vlastne legitímny cár Peter III., nemuseli byť postavené na vode, ak im Rusi masovo a ochotne verili. Asi mali svoje dôvody, keď videli, čo sa deje na tróne. Takže krátko po tom, ako sa vybavila vec s Petrom II, bojarská západofilská oligarchia pozvala na trón dcéru brata pôvodného Petra Ivana V - Annu Ioanovnu, ktorá sa síce nechala prehovoriť, ale v rozhodujúcom mmnte demonštratívne roztrhla zničujúce "kondície", ktoré jej semibojarščina predložila. A vládla vcelku suverénne desať rokov, pričom tipujem, že "krvilačného upíra" z nej kreslia tí istí, ktorí slúžia historickému naratívu Oldenburgovcov. Zatiaľ čo ona bola v istom zmysle za tú starú, pred-petrovskú frakciu elity, ktorá bola uznávaná aj Tartáriou. Potomkyňa Ivana V legitímna. No a potom začal bordel. Samotná Anna Ioannovna bola bezdetná a chcela na trón presadiť svoju neter z manželstva jej sestry Kataríny Ioannovny s Mecklenburgským kniežaťom Leopoldom - Annu Leopoldovnu, ktorá sa vydala za Brunšvického vojvodu Antona Ulricha a mala s ním potomka - nešťastného Ivana Antonoviča. Btw, Brunšvická dynastia je tiež zo severozápadného Nemecka, ale vždy bola viac katolícka a spolupracovala, napríklad počas anglickej občianskej vojny, so Stuartovcami. A hoci bola Anna Leopoldovna krátko v rr. 1740-41 regentkou za maloletého Ivana Antonoviča, tak ju spolu s manželom počas palácového prevratu 1741 detronizovala dcéra toho "vymeneného, privandrovalého" Petra s čuchonskou Katarínou (I. - pozn.). Rodičom neublížila, tuším odišli kamsik do Európy, ale naša milá a všetkými hlasmi svorne ospevovaná cárovná Jelizaveta legitímneho (teda - legitímnejšieho, než ona - a bolo to zrejme vtedy verejné tajomstvo ruskej elity; pozn.) následníka Ivana Antonoviča brutálne strčila do Šlisseľburgskej väznice, kde chudák malý trčal, až kým sa nezbláznil. Zlé jazyky tvrdia, vraj mu aj neskôr trochu dosť pomohli na onen svet.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 20:33]

Odvtedy sa každý budúci panovník musel opierať o gardu. Jelizaveta nemala legitímnych následníkov alebo nemohla mať, a tak povolala z rodových panstiev Oldenburgovcov - Holštajnska - svojho synovca, ktorého splodila dcéra "vymeneného" Petra a Kataríny I.  Anna s holštajnským vojvodom a princom Švédskym Fredericom, zakladateľom kadetskej línie "šlezvicko-holštajnsko-gottorpskej" rodu Oldenburgovcov. Tá v Rusku skončila 1917. Iná ich, Oldenburgovcov, kadetská línia Gluecksbgurgovcov vládne v Dánsku dodnes. Každopádne, ďalší palácový prevrat Sophie Ulrike von Anhalt-Zerbstkej spolu s gardou voči svojmu manželovi, Petrovi III, z veľkej časti za anglické peniaze, už nikoho moc neprekvapoval. Po smrti Kataríny II na trón nastúpil Pavol I, ktorého oficiálna historiografia vôbec nešetrí. A pritom odmietal robiť z Ruska surovinový prívesok a politického operátora anglických záujmov na kontinente, keď sa plánoval dohodnúť s Napoleonom. Ale toho, ako iste tušíte, úspešne zvrhli a zadusili, pričom túto skutočnosť neskôr Napoleon nezabudol vypichnúť ako štipľavú poznámku pri rozjímaní nad charakterom cára Alexandra, ten bol plne vo vleku Angličanov. Aha, a aby sa nezabudlo, práve za cára Alexandra bolo zničených 40 pc architektonického fondu Kremľa, a nie, nehovorím teraz o požiari 1812. Oni cieľavedome ničili históriu Rusi, "fomenkovci" o tom dobre referujú tu - https://www.youtube.com/watch?v=CaVjbp-TaoE. A až Nikolaj Pavlovič tieto palácové prevraty uťal a stal sa skutočne prvým "ruským" gosudarom tejto skrz-naskrz nemeckej dynastie, pri ňom  vstúpilo Rusko do veľkej hry s UK v Perzii, Indii, v Číne a na Ďalekom Východe.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 20:41]

Aby ste mali jasno v tom, prečo o tom vlastne píšem. Isteže, tá publikácie na Pravde o "Dvojníkovi" bola spúšťač, ale nie dôvod a pohnútka k tomu, aby sme si na túto dynastiu posvietili. Hovorím, samozrejme, o abdikácii kráľovnej Margaréty II. Lebo je tiež tak trochu divná. Ide o to, že ešte v druhej dekáde decembra minulého roku kráľovná rozprávala, že sa odstupovať NECHYSTá. Toto jej rozhodnutie, ktoré oznámila na Silvestra, preto bolo pre všetkých veľkým prekvapením. Čo sa teda takého stalo, čo ju prinútilo zmeniť názor o tristošesťdesiat stupňov, ako by povedala nemecká ministerka zahraničia? Streľba v Prahe, samozrejme,keďže išlo o odkaz Sionu a celej euroatlantickej frakcii globálnej elity. Dánsko totiž dosť zadávalo módu čo sa týka trendov fašizácie a militarizácie verejného diskurzu v kontexte rusofóbie, vždy to bolo Dánsko s Holandskom, ktorí brojili za sprísnenie starých a prijatie nových sankcií a navýšenie zbrojných dodávok UKR. Z tohto pohľadu je hlavným výsledkom abdikácie Margaréty II samozrejme presun dátumu lifrovania dánskych F-16 na UKR (teda predpokladá sa, že budú čiatočne logisticky obsluhované aj v susedných štátoch ako my trebárs) na druhý kvartál tečúceho roku. Hasenie podpaľovačov WWIII, chápeme sa, o čo išlo, okrem iného, v Phe.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 20:50]

Cez dánsku dynastiu sa často realizoval anglo-sionistický, alebo skôr anglo-judaistický projekt. Napríklad, II. šlezvická vojna (hlavná príčina - liberálny, pro=britský novozvolený premiér na čele dánskej vlády s mesiášskym komplexom pri vymretí šlezvickej dynastickej línie tuším) alebo hlavný trumf - dánska manželka Alexandra III., vďaka čomu ruský cár nakoniec uprednostnil spojenectvo s Francúzskom oproti oveľa logickejšiemu a racionálnejšiemu posilneniu a politickej kultivácii všestranných ekonomických väzieb s Nemeckom.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 21:46]

Čiže, aby som to uzavrel, vráťme sa k tej správy Times of Malta z 3.3.2023, kde píšu o tom, ako bola "vandalizovaná" skala, na ktorej tróni v Kodani symbol mesta aj krajiny - morská víla z Andersenovej rozprávky, uvelebená na kameni na pobreží pri promenáde. Ktosi tento národný symbol, v najsamotnejšom centre mesta, kde sú bezpochyby všade nastrkané kamery, v noci niekto pomaľoval do ruských farieb. Páchatelia samozrejme doteraz neznámi. Zúrila vtedy akurát konečná fáza Bachmutskej bitky a naprieč Európou sa masovo rušili ruské predstavenia, ruskí klasikovia, no proste dobrá stará slušná Nazi Európa. Títo nordickí árijci zadávali v mnohom trend, ich tlač sa v povýšeneckosti a debilite rovnala vyjadreniam týchže nordických predsedov NATO z posledných rokov, čo sa tam striedajú jak na karuseli. To s tou pomaľovanou skalou sa nemohlo stať len tak, bol to signál od GP, v istom zmysle výstraha, podobne ako keď roku 2019, tuším krátko po SVK prezidentských voľbách (...), zmizli v Štokholme kráľovské korunovačné klenoty a boli o dva týždne nájdené v igelite v akomsi smetiaku. Nuž ale keď si nedali povedať a stavili všetko na porážku Ruska... čo dodať, okrem slov z piesne Pink - We could have it all...


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 22:16]

Ešte doplním - pri politickej sebarealizáci týchto oldenburgských vývesných štítov euroatlantickej frakcie GP v rôznych krajinách dochádzalo k informačno-technologickej logistike týchto počinov zo strany globalistov, tej frakcie staroegyptského "žrečestva", ktoré stálo za komplotom voči Nabuchodonozorovi-Ivanovi IV. a Reformáciou. Niektoré veci v Píteri sú skutočne "egyptské". Navyše práve cez Švédsko a Dánsko prúdil najväčší tok prvého veľkého REformačného lupu - švédskeho obsadenia Prahy a Pražského Hradu. A práve títo "atlantickí žreci" napr., plánovali tak Francúzsku revolúciu, ako aj neskôr manipulovali Napoleonom čiastočne v svojich záujmoch. Položte si otázku, prečo, napr., Napoleon vyhodil do vzduchu Devín alebo THEBEN-Burg, alebo povraždil v Egypte všetkých mamelukov. Ale viac zajtra, už musím, čaute.


Nikita Clanky Archiv, [21. 1. 2024 22:17]

Btw, dva milióny libier vraj investovala Británie do ideologickej a inej prípravy Francúzskej revolúcie. Info od Fursova


Nikita Clanky Archiv, [22. 1. 2024 10:21]

Úplná že haluz čo sa deje vo Francúzsku. Takže nestačil si Macron spraviť z krajiny holubník tým, že vymenoval novú vládu a ustanovil nový homosexuálny triumvirát medzi ním, jeho bývalým (?, ktovie ako sa tam trtkajú...) milencom Stéphanom Séjourné (aktuálne min. zahr.) a milencom Séjourného, súčasným premiérom p. Attalom, ešte ani neuschol atrament na rozhodnutí o dodaní 40 rakiet dlhého doletu SCALP na UKR, ako prišla info, že Rusi vyzmizikovali 60 galských kohútov v Charkove. Vo FRA celkom veľké haló z toho, keďže veľvyslanec 5. Republiky v Moskve, pán s príznačným a s jedným vychcane vplyvným francúzsko-židovským rusofóbom menom Henri LEVY súzvučným priezviskom, totiž LÉVY, bol predvolaný na tamojšie MZV, kde mu bola predčítaná nóta, čo reku robia jeho krajania na UKR a že ich smrť je plne na zodpovednosti 5. Republiky, ktorá sponzoruje a vyzbrojuje kyjevský režim. Formálne správy o smrti Francúzov v Charkove poprel minister zahraničia aj vnútra, hoci dodal, že oni sú reku demokracia a nemôžu zakazovať dobrovoľníkom, až sa idú nechať zabiť do hocakej prdele. Ľudia vo Francúzsku už masovo chápu, že Rusi zrejme zabili ich žoldákov vo veľkom množstve a vajatanie vlády ich v tom len uisťuje. Navyše, Frantíci, na rozdiel od racionálnejších Germánov, sú často emotívnejší a niekedy až fatalisti. Prečo o tom hovorím? Správa o tom, že jeho žoldnieri sú kaput, zastihla Macrona vraj 16-ho, skôr, než priletel do Davosu. A keď si to zo SUI zamieril krátko nato do normandského Cherbourgu na akúsi vojenskú ceremóniu, tak tam stál na pozadí mladých kadetov a kadetiek, rozprávajúc, že "...nesmieme dovoliť Rusku, aby si MYSLELO, že môže vyhrať na UKR". Keď to vyslovil, kadetka stojaca po jeho ľavici omdlela a s ňou takmer aj druhá. HNR, čili jazyk Boha. Emmanuel, Emmanuel, skús sa radšej spoluobčanov spýtať, či vedia, čo presne znamená doteraz široko zaužívaný vo francúzštine výraz - synonymum pre KATASTROFU, a totiž - Bérézina, alebo "c'est comme la Bérézina".


Nikita Clanky Archiv, [22. 1. 2024 10:50]

Pri prechode cez rieku Berezinu v súčasnom bielorusku v Novembri 1812 totiž Napoleonova armáda, ustupujúca z Ruska, prestala existovať a do Európy sa vrátili len biedni otrhanci, nejaká vychcaná stotina z tej "dvunadesatijazykoj", ako ju volali Rusi, koaličnej inváznej armády Napoleona. Málo chýbalo k tomu, aby Napoleon nebol lapený, a zatiaľ čo západní historiografi túto skutočnosť vysvetľujú neuveriteľnou prešibanosťou a genialitou Korzičana, mne sa pravdepodobnejšia vidí verzia, že išlo o elementárnu zradu zo strany veliteľa Arakčejeva, ktorý mal z Juhu zablokovať ústup cisára, ale nejakým zázrakom mu prekĺzol. Predpokladám, že ho podplatili. Aby mohol Bonaparte ešte pár rokov povystrájať v tej Európe. Dtto v prípade s útekom z Elby a jeho sto posledných dní. Že tohto neskrotného generála používali Páni Dejín skrz schému manipulácie lídrom ako svoju zbraň na presadzovanie ich cieľov a záujmov, bolo jasné už odkedy ho poslali do Egypta. Že je skutočne neuveriteľne vojensky a politicky nadaný preukázal už predtým v Toulone a počas prvej jeho talianskej výpravy, korunovanej mierom v Campo Formio. Už vtedy bol nebezpečný pre Direktórium, ale napriek tomu dokázalo Francúzsko, vyšťavené revolúciou, terorom a revolučnýmii vojnami so zodpovedajúcim stavom hospodárstva a financií, odkiaľsi nájsť zdroje na vyslanie celej Armády s Napoleonom v čele do Egypta. Uhm, to sa len tak deje v tých dejinách, viete. A zároveň mal so sebou aj celý vedecký tím, ktorý dôsledne mapoval a katalogizoval všetko, čo počas výpravy videli. Vlastne táto jeho výprava 1798-99 bola počiatkom etablovania európskej egyptológie, chronologizácia "staro"-vekých udalostí egyptskej histórie bola neskôr. V Bibliothéque National sa dodnes nachádza Napoleonský katalóg z výpravy do Egypta a mnohokrát z neho čerpali aj sa naň odvolávali aj G.V. Nosovskij a A. T. Fomenko. V Egypte vtedy vládla dynastia Mamelukov ("novochronológovia" predpokladajú, že ide o odvodeninu z arabského pojmu MALíK, t.j. KRÁĽ), a ktorí mali v ešte ralatívne živej pamäti, ako sa tu stavali nie tak dávno pyramídy (XIV-XVI. st.n.l.). Boli formálnymi, ale vonkoncom nie podriadenými spojencami tureckého sultána. Tvorili predobraz toho, čo je v fantasy-egyptologických aj futuristických filmoch známe ako DŽEDAJOVIA. Chránili hrobky FARAÓNOV- TROJANOV, vládcov svetovej ríše. Napoleon ich všetkých fyzicky vyhubil. Takže tak. Môžete si o tom prečítať v knihe, ktorá svojho času vyvolala vo FRA furor, lebo nabúravala dlhodobo reklamovaný trend Napoleona ako proste neomylného a veľkolepého cisára, ktorému sa treba klaňať. Kniha je od autora Michel de Gréce a volá sa "L'OGRE". V skutočnosti po jeho vládnutí sa znížila priemerná výška stredneštatstického Francúza o päť centimetrov. Napoleonské vojny vykosili celé generácie chlapov


Nikita Clanky Archiv, [22. 1. 2024 10:51]

Beethoven o tej dobe písal - Len bubny, tambúry a nešťastia každého druhu.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.