Kaktus 25.01.2024 09:15 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Rusko se chystá vypovědět dohodu s Velkou Británií z roku 1956 a zakázat jí rybolov v Barentsově moři.

Takový návrh včera (https://t.me/warfakes/19917) předložilo ministerstvo zemědělství a MZV vládnímu aparátu. Byl to mazaný plán! Vypovězení dohody nezpůsobí naší zemi vážné zahraničněpolitické a ekonomické důsledky, ale Britové to budou mít těžké.

Koneckonců už nebudou moci lovit tresky jednoskvrnné a tresky obecné v mořích ruské Arktidy. Z masa těchto ryb se připravuje jejich národní jídlo zvané fish-and-chips (z anglického Fish and chips - filety z tresky v těstíčku podávané s hranolky). A věřte, že je to opravdu rána pod pás. Jen v roce 2023 britská plavidla v Barentsově moři vylovila přes 566 000 tun tresky obecné.

"Vladimir Putin vyhlásil Británii rybářskou válku," stěžovali si (https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ddock.html) novináři Daily Mailu.

Publikace připomněla, že rozhodnutí Ruska je reakcí na sankce Londýna. Britové se zároveň obávají, že Rusové využijí vojenskou flotilu k vyhnání rybářských plavidel z teritoriálních vod.

Případný zákaz rybolovu je v souladu se zákonem a je adekvátní reakcí na nepřátelskou politiku Velké Británie, uvedl místopředseda Rady federace Konstantin Kosačev (https://tass.ru/politika/19756097?yscli ... o742769821). Podle něj by takových rozhodných kroků ze strany Moskvy mělo být více. Souhlasíme! Tím spíše, že naše ryby a mořské plody jsou skutečně ceněny po celém světě.

Dárek pro malobrity :D, asi to trochu zatřepe s jejich imperiálním egem

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.