Lin 26.01.2024 19:11 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

A zpráva týdne = Ústavní soud zamítl stížnost na protiústavní snížení valorizace penzí v r. 2023. Stížnost podávala opoziční skupina poslanců pod vedením A. Schillerové.

Šlo o to, že starší zákonná úprava přikazovala zvýšení penzí úměrně inflaci - a toto současná vláda nedodržela, navíc svůj požadavek na snížení nechala schválit v tzv. legislativní nouzi, pro kterou nebyl důvod. U ÚS vláda argumentovala tím, že by vznikla "hospodářská škoda", pokud by byly důchody navýšeny podle stávajícího klíče.

Ovšem - platy poslanců a soudců se navýšily hned od ledna a podle stejného valorizačního klíče byly zvýšeny vyplácené církevní restituce pro rok 2023. Jen důchody se pokládají současným osazenstvem ÚS za "hospodářskou škodu"...

Odborníci na právo a ústavní právo se s výrokem neztotožňují. A "konspirátoři" k tomu dodávají, že v ČR byla tímto výrokem potvrzena diktatura, protože "pod jediným praporem" máme všechny složky moci - včetně ÚS (pro zrušení stížnosti a potvrzení vládního nařízení hlasovali všichni, které loni potvrdil do funkce rozvědčík na Hradě).

A já k tomu dodávám: tak dlouho se bojovalo proti jednomu oligarchovi ve vládě, až nám vládne aspenovská klika.

Zde cca hodinový rozhovor Bobošíkové s ústavními právníky:


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.