Zora 26.01.2024 22:58 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ukrajiny


Festival Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival Pohoda loves Ukraine. 

Uskutoční sa 27. januára v kyjevskom klube Atlas. „Po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine,“ myslí si šéf Pohody Michal Kaščák.

„Slovensko bude reprezentovať päť skupín: FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém. Zahrajú tiež tri ukrajinské kapely Stantsiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird,“ informujú organizátori o festivale, ktorého špeciálnym hosťom bude český hudobný skladateľ, inštrumentalista, spevák, občiansky aktivista a politik Michael Kocáb.

„Festival organizuje Pohoda spoločne s iniciatívou Music Saves Ukraine a organizáciou Ukrainian Association of Music Events (UAME),“ približuje PR manažér Jozef Hámorský s tým, že pred hudobným programom prebehne diskusia s Kocábom a Michalom Kaščákom. „Hudobná komunita Porichka bude viesť debatu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny. V rovnaký deň, ale v inom klube, zahrá svoj set slovenský DJ Matwe,“ spresnil Hámorský.

Vstup na festival je dobrovoľný. Celý výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom na Ukrajine zasiahnutým prebiehajúcou vojnou.

(tasr)


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.