Peter MMXX 30.01.2024 17:51 Zobraziť v diskusii

Re: BRICS

TEHERÁN 30. januára (MNA) – V Moskve, hlavnom meste Ruska, sa v utorok ráno začalo prvé stretnutie BRICS s oficiálnou prítomnosťou Iránskej islamskej republiky.

Na podujatí sa zúčastňujú námestníci ministrov zahraničných vecí 10 členských krajín bloku.

Po prvýkrát si v roku 2024 majú vymeniť názory na plány BRICS predstavitelia Iránskej islamskej republiky, Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov, Egypta a Etiópie spolu s Ruskom, Čínou, Brazíliou, Indiou a Južnou Afrikou. Počas troch dní.

Skupina rozvíjajúcich sa ekonomík BRICS privítala rok 2024 oficiálnym pridaním piatich rozvojových krajín.

Konkrétne blok predstavil Saudskú Arábiu, Spojené arabské emiráty (SAE), Irán, Egypt a Etiópiu, aby odštartoval nový rok.

Minulý rok prekvitala ekonomická aliancia BRICS. V roku, ktorý bol nepochybne rokom rastu, blok urýchlil množstvo iniciatív. Tie siahajú od plánov dedolarizácie až po vôbec prvú ponuku na rozšírenie. Posledný z nich má byť konečne oficiálny.

Aliancia BRICS skutočne privítala rok 2024 oficiálnym pridaním piatich expanzných krajín do svojich radov. Konkrétne predstavil Saudskú Arábiu, Spojené arabské emiráty, Irán, Egypt a Etiópiu ako prvé krajiny, ktoré zaviedli expanziu od pridania Južnej Afriky pred viac ako desiatimi rokmi.

Expanzia bude mať obrovské geopolitické dôsledky, pretože by mohla byť mimoriadne dôležitá pre jej multipolárne ciele.

https://en.mehrnews.com/news/211478/First-BRICS-meeting-with-official-Iran-presence-kicks-off

https://t.me/SPRAVYDOMOZAIKYKOMENTARE/13626

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.