analytik 01.02.2024 19:18 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Četveriková na svojom VK dáva ako opis nepriateľa - gnosticizmu knihu "Technogozis" https://vk.com/wall-49622204_745305  a v popise stojí: "Dvoma večnými spoločníkmi gnosticizmu nazýva autor vieru v nedokonalosť sveta (a v dôsledku toho túžbu po jeho obnove) a uznanie prítomnosti temných dominantných síl na svete - archóny (až po moderné sprisahania)."

Lenže táto defincícia tak presne opisuje základné chrakteristiky KSB, že môžeme stotožniť, že KSB je gnostické učenie. Dôkaz: KSB hlása vieru v nedokonalosť sveta a potrebu jeho záchrany a prítomnosť temnej sily GP.

Príbeh vytvorenia KSB sa tak dostáva do úplne iného svetla. Ako je možné, že gnostické učenie sa ujalo na vedeckom inštitúte v ZSSR? Vysvetlenie dáva história sekty technokratov v ZSSR: https://a.kras.cc/2016/10/blog-post_283.html

Sekta technokratov bola defacto slobodomurárskou lóžou vnútri ZSSR s ideologickým základom v 50. a realizáciou v 60. a 70. rokoch. Na západe zhruba tomu istému zodpovedá scientologická sekta. Spojler do súčasnosti je tu http://www.inform-relig.ru/news/detail.php?ID=16885

Tu vidím korene gnosticizmu v Rusku a podľa týchto koreňov je zostavená KSB. Je možné, že mnohí protagonisti KSB si toto vôbec neuvedomili. Hlavnou víziou sekty technokratov je tzv. transhumanizmus - podriadenie človeka strojom, ako popretie princípu humanizmu, podľa kotrého sa stroje podriaďujú človeku. Toto ale úplne presne zodpovedá tomu, proti čomu brojí Četveriková - viď celý popis v ruštine na VK Četverikovej.

Takže ako tomu rozumieť? Četveriková je defacto strana "proti" a gnostickí technokrati vrátane KSB strana "za" úplnej funkcie riadenia. Takto uvažovať je plne oprávnené v zmysle idey úplnej funkcie riadenia podľa KSB. Súčasne samotná "idea úplnej funkcie riadenia" je iba aplikáciou Hegelovej filozofie, kde téza "za" a antitéza "proti" dá žiadanú syntézu - stav, do ktorého sa posunie civilizácia ako sociálny supersystém. Z toho ale jednoznačne vyplýva, že KSB je v zmysle celej tradície gnosticizmu a filozofického princípu téza-anitéza-syntéza principiálne čisto západné učenie.

Najdôležitejšia otázka je: aká je pre tézu transhumanizmu a antitézu Četverikovej v danom prípade syntéza? Prijatím tézy transhumanizmu sa dostaneme do neo-feudálneho technokratického otroctva, ktoré bude horšie ako otrokársky starovek. Odmietnutím technického rozvoja podľa antitézy Slovanstvo zaostane za svetom a západ ho zničí buď vojensky, alebo ekonomicky, čím nás vráti do otrokárskeho staroveku.

Prijatím KSB odvrhneme judaizmus aj kresťanstvo, čím sa stratí naša identita, tradícia a systém spoločenských vzťahov za 1000 rokov dozadu. Dostaneme sa do smrteľného nepriateľstva s islamom a ten nás dokončí vojensky ako za Osmana. Prejdeme na gnosticizmus, ktorý nám neumožní nájsť mravnú silu a jednotu jarmo zhodiť. Nepríde Minin a Požarskij, aby mobilizoval odpor ľudu, lebo nebude takého človeka.

Syntéza je: Staneme sa západnými ľuďmi so západným svetonázorom a o 200 rokov po Slovanoch neostane stopy, tak ako neostalo stopy po slovanských kmeňoch v regióne od Labe po Hamburg. Kresťanstvo ako učenie zanikne a západné gnostické učenie potopí Slovanstvo v tavnom kotli nových národov.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.