analytik 03.02.2024 16:10 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo


dum povedal/-a: Transhumanisti taktiež očakávajú príchod svojho ,techno-mesiáša'. Agnostik Kurzweil takto nazýva moment splynutia kyborgizovanej ľudskej bytosti s vedomou umelou inteligenciou.......No Babylon.

Presne Babylon a ešte navyše také peklo, že v časoch, keď písali o Sodome a Gomorre, si také ani nevedeli predstaviť - babylonská veža je vystavaná v pyšnej mysli. Koncepčná podstata posúdenia všetkých uvedených učení je v 2 paramteroch - uchovaní ľudskej podstaty a uchovaní tradície. Tradícia je pre každú spoločnosť okrem identity dôležitá aj ako etalón a skúška správnosti konania, bez takého kontrolného mechanizmu by spoločnosť zahynula pri každom hlúpom nápade, čiže je to stratégia prežitia komunity, národa. Je staré príslovie, že armáda bez tradície je iba banda, tak učenie bez tradície je iba manipulácia, lebo minimálne obdobie na vytvorenie pravdivej tradície je vždy dlhšie ako jeden ľudský život. Vznikli ale stratégie rodových dynastií, ktoré obchádzajú toto mravné obmedzenie tým, že sú vychovaní konať v prospech svojho rodu, taká tradícia nemôže nadobudnúť všeobecnú platnosť, lebo je subjektívna a zištne motivovaná v prospech úzkej skupiny jednotlivcov, nie v prospech komunity ako celku.

Transhumanisti chcú zmeniť ľudskú podstatu, takže je to Zlo.

Západní modernisti a bojovníci proti stereotypom chcú zničiť tradície, takže je to Zlo.

Dokonca aj západné cirkvi neustále menia tradíciu kresťanského učenia na inú - tak sa objavil pápež s božskými právomocami, tak sa objavujú nové rády a sekty, tak sa mení symbolika na kostoloch - tým menia pôvodné kresťanstvo na niečo iné a oslabujú mravný imperatív pôvodného kresťanstva. Zlý rozmer tejto skupiny je menej viditeľný, lebo koná pomaly, aby si to ľudia ani nevšimli, ale tiež je nebezpečný.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.