marin 05.02.2024 00:55 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Príbeh vytvorenia KSB sa tak dostáva do úplne iného svetla. Ako je možné, že gnostické učenie sa ujalo na vedeckom inštitúte v ZSSR? Vysvetlenie dáva história sekty technokratov v ZSSR.

Agnostik Kurzweil takto nazýva moment splynutia kyborgizovanej ľudskej bytosti s vedomou umelou inteligenciou.......No Babylon. A to je len týchto päť koncepcií.

Pochybnosť je jeden zo začiatkov formovania jedinečnosti mysle každého bytia. Nikto z nás nie je jediný ale každý z nás je jedinečný. Príspevky od "analytik" aj "dum" sú plné pochybností :) To je prvý, malý krok k pochopeniu.. Pred niekoľko tisíc rokmi došlo ľudstvo k bodu neolitickej diskontinuity vo svojom vývoji. Od Zarathustru je to aj manifestne vnímateľné. Manipulácia s tým, čo nazývame Myseľ je v podmienkach tohoto diferenciačného prostredia bezprecedentná, dajme tomu od Zoroastrizmu až do týchto čias. V čom spočíva táto manipulácia? V totálnom utilitarizme a konfekcionizme. Odbúranie jedinečnosti multidimenzionality bytia, doviedlo ľudstvo do bodu, v ktorom sa bahníme a hľadáme perly. Je ten pravý Kasatonov, Fursov, Pyžikov alebo Četveriková? A čo tak konsubstanciácia alebo transubstanciácia? A kde v tom zmätku heuristiky, neurčitosti a pravdepodobnosti môžeme nájsť podstatu bytia či Krista? Všetky žité alebo inštitucionalizované náboženstvá, ideológie, smery, sekty nás skrze nominalizmu, empirizmu a relativizmu doviedli do bodu nula. Ježiš povedal: Keď si to v sebe vytvoríte, tak vás to, čo máte, zachráni. Avšak ak to v sebe nemáte, tak vás to, čo v sebe nemáte, zahubí.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.