Lin 08.02.2024 23:16 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Přestala jsem rozumět, o čem tu píšete.

K Četverikové. Nechápu, co jí analytik vyčítá. Že nemá ráda sionisty a Vatikán? A kdo má? A pozor na to srovnávání s nacionalismem. Sionismus a katolismus jsou směry - nikoliv národy. Odmítat (myšlenkový) směr není totéž, jako odmítat národ či etnikum či nějakou skupinu lidí. Chtít vykořenit určitý způsob myšlení (uvažování) není totéž, jako vyhubit národ! Nebo snad je v pořádku liberálně hájit nacismus, pedofilii nebo kdovíco zvráceného? To jsou totiž také myšlenkové směry, ideologie = stejně jako sionismus nebo katolismus.

Problém nastává, když má ideologie (myšlenkový směr) přímo ve svých "stanovách" nenávidět vyznavače jiných ideologií (myšlenkových směrů). Má to v sobě gnostika? Myslím, že ne. Ovšem u sionismu by se už něco našlo. A katolíci byli Vatikánem vedeni k nenávisti všech ostatních lidí, vyznávajících jiný náboženský směr. Alespoň ještě v nedávné minulosti to tak bylo.

Četveriková je silně věřící - a pravoslavná. Takže žádná gnose. A i kdyby. Vždyť gnostika se vyvíjela souběžně s křesťanstvím a netuším, čím by jako měla být nenávistná k národům či etnikům. Co vím já - a nemusím mít veškeré info - gnostika rozvíjela křesťanství za hranice toho, co dovolil Vatikán a všemožné koncily. Např. k uznávání znovuzrození.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.