Lin 09.02.2024 12:13 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Rozhovor jsem si poslechla a vyhodnotila jako pro americké občany, kteří ani nevědí, kde nějaká UA leží.

Proto byl Putin tak tvrdošíjný v líčení minulosti a původu UA. Jinak opakoval znovu to, co již řekl v několika předchozích svých rozhovorech.

Co mě ale zaujalo, byla původní neutralita UA = že k dohodě a povolení politbyra SSSR k samostatnosti Ukrajinské socialistické republiky patřil slib její neutrality.

A ano - bylo to tak, původně měla UA svou neutralitu v Ústavě, ale toto ustanovení bylo zrušené za Porošenka a to v prosinci 2014. A od té doby UA "usiluje o vstup do NATO". Takže - další ukrajinský podraz....

Zde jsem našla dobový článek:

https://www.denik.cz/ze_sveta/urkajina-zrusila-neutralitu-usiluje-o-vstup-do-nato-20141223.html


Ještě doplním - po přečtení si několika článků na ruských webech:

V Americe nepanuje žádná štvanice ani hysterie. Tu ukázaly jen média v EU. Američané naopak vítají rozhovor s inteligentním člověkem jako balzám - po několikaleté prezentaci "oblud z bílého obludária".

Na Carlsonově kanále má rozhovor už přes 80 mil shlédnutí.

A kremelský mluvčí Pjeskov musel na opakované dotazy vystoupit s prohlášením, že Putin neměl dopředu otázky, které mu Carlson položí = neproběhlo žádné odsouhlasení předem. Také potvrdil, že prezident kladl důraz na srozumitelnost pro "západ" = aby tamní obyvatelé byli se situací seznámeni. A Kreml je nyní - po zveřejnění - zahlcen žádostmi západních novinářů o "rozhovor s Putinem".

https://rusvesna.su/news/1707470455

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.