Peter MMXX 10.02.2024 15:49 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

Bild:

Naša ekonomika sa čoraz viac presúva do zahraničia

Zbohom Nemecko!

Čoraz viac firiem sa obracia Nemecku chrbtom!

Tradičná spoločnosť Miele ruší 2000 pracovných miest – 700 z nich sa presúva do Poľska. Keď Viessmann presunul 3000 pracovných miest do Poľska, vtedajší poľský premiér Mateusz Morawiecki napísal: „Poľskí robotníci nedávno odišli do Nemecka zbierať špargľu a dnes k nám prichádzajú nemecké technológie.“

Podľa prezidenta BDI Siegfrieda Russwurmanemeckí riaditelia medzinárodných spoločností „veľmi dôveryhodne“ hlásia, že „trpezlivosť s Nemeckom je na konci“.

Dôsledkom je, že „s nami sa neinvestuje,“ povedal Russwurm pre BILD. To vedie k „postupnému poklesu“: existujúce výrobné linky môžu ešte chvíľu fungovať, „ale nové sa už v Nemecku nestavajú“.

Podľa Nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (DIHK) tento priemysel od roku 2008 hodnotí naše výrobné faktory horšie ako kedykoľvek predtým….

https://m.bild.de/politik/inland/politik-inland/wirtschaft-wandert-ab-tschuess-deutschland-87084980.bildMobile.html?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.bild.de%2Fpolitik%2Finland%2Fpolitik-inland%2Fwirtschaft-wandert-ab-tschuess-deutschland-87084980.bild.html

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.