marin 11.02.2024 02:15 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

Na tomto otvorenom fóre je veľa tém kde funguje faktorgrafická a dokumentaristická diskusia. Sú tu však témy, ktoré svojou podstatou vyžadujú viacúrovňový prístup. Ten prvoplánový nefunguje. Svojim príspevkom, k tejto téme, len poukazujem na manipuláciu nášho myslenia skrze rôznych schém myslenia a uvažovania v dávnej aj nedávnej histórii ľudstva. V žiadnom prípade by to nemalo vyvolať nejaké negatívne emócie alebo aroganciu argumentácie (graul). Každá schéma alebo algoritmus má určené vstupy a výstupy. Stráca sa v tom individualita myslenia, slobodná vôľa a vlastná zodpovednosť.

To čo zväzuje našu myseľ sú schémy a významy, skryté vo všetkých náboženstvách, ideológiách, smeroch aj nesmeroch. Novodobou schémou myslenia, ktorá nás zväzuje je napr. aj google.

Koncepcia môjho príspevku je cielene manipulatívna a na základe komentárov, jasne poukazuje na fakt akým jednoduchým spôsobom vieme ovplyvňovať myslenie, pokiaľ to (myslenie) nie je autonómne ale závislé od schém alebo algoritmov, s ktorými sa identifikujeme. Ďakujem za príspevky "graul" aj "dum".

Hneď prvý výsledok kresťanskej diskusie je vágny a vôbec nerieši podstatu. Upozorňujem všetkých čitateľov, že v mojom príspevku boli použité pojmy transubstanciácia a konsubstanciácia čisto z manipulatívnych dôvodov aby som vyvolal kritické (určite nie emočne podfarbené) reakcie. Tajomstvo reálnej prítomnosti. nie je jedným slovom nazvaný tento problém. Sú tam 3 slová. Najväčšie tajomstvo je, že žiadneho tajomstva niet :) Ale hlavne tu ide o googlemind. Alebo AI. Nie o vlastný názor. Problematika týchto pojmov je daná obradom Oltárnej sviatosti - Eucharistie - prijatia Božieho tela.

Transubstanciácia - Prepodstatnenie. Konsubstanciácia - Pripodstatnenie. Ale to nie je ani nebolo cieľom príspevku

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.