Kaktus 12.02.2024 10:01 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Je zajímavé, jak všude okolo probíhají protesty zemědělců i jiných profesí proti politice jednotlivých vlád - Francie, Německo, Polsko, Holandsko, Slovensko - ale tam už je Fico, jen u nás je klid. Ani ten Rajchl už není slyšet. Opozice sice tepe vládu, ale jinak páni organizátoři (sponzoři) protivládních protestů mají volno. Říkám si čím to je...je zřejmé, že vzhledem ke stejnému liberálnímu charakteru všech jmenovaných vlád, budou mít i protivládní protesty stejného jmenovatele - alternativní elity, jež nahradí ty stávající.

Říkám si, jestli je to tím, že o imbecilitě pětikolky už netřeba nikoho přesvědčovat a je jasné, že po příštích volbách bude složení vlády zcela jiné. Navíc předčasný odchod pětikolky nebude žádoucí, jelikož by se v současné euro-ukro situaci jen diskreditovaly ,,nástupnické'' strany. Nevidím ani, že by vznikala nějaká nová hnutí, jež by měly potenciál. Kurz tak bude zřejmě zase přehozen zpět na V4 v čele s ANO (ne nutně trvale). A jelikož je Babiš hlavním spojencem V4 bude muset chtě nechtě zohlednit i odhozenou masku EU viz. níže.

Brusel vyhrožuje Maďarsku „jadernou možností“. Chce mu znemožnit hlasovat

EU hrozí Maďarsku, že použije "jadernou možnost", která by zabránila maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi, potažmo Maďarsku, hlasovat v unii. Situace by měla nastat pokud, Maďarsko vyjádří nesouhlas s pomocí Ukrajině ve výši 50 miliard eur (1 238 732 314 500 Kč). Evropští diplomaté doposud jednání Viktora Orbána přecházeli, nyní však připustili možnost udělení nejzávažnější politické sankce Budapešti v zájmu Ukrajiny. Tvrdí to web Politico.

Evropští diplomaté jednali s maďarským premiérem prý doposud mírně, rozhodli se však udělat razantní změnu. Vzhledem k projednávání další pomoci Ukrajině, které je v plánu na příští týden, se EU rozhodla dále netolerovat nesouhlas maďarského premiéra. EU připustila variantu udělení nejzávažnější politické sankce "jaderné možnosti", ta by vyloučila Budapešť z hlasovacího procesu EU. Unie se k ráznému kroku uchýlila v zájmu ochrany bezpečnosti Ukrajiny, která je kandidátskou zemí EU. „Pokud Orbán skutečně znovu zablokuje dohodu na únorovém summitu, zbavení Maďarska jeho hlasovacích práv se může stát skutečností,“ dodává jeden z diplomatů EU, který zůstal anonymní.

https://echo24.cz/a/HEv7J/zpravy-svet-eu-horzi-madarsko-nebude-moct-hlasovat-jaderna-moznost

Pozn: Znemožnění hlasování - vůbec to, že s tím EU operuje přinese stejný efekt, jako když USA používají (ještě, když to fungovalo) dolar coby nátlakovou páku na jiné státy. Teď se můžou všichni přetrhnout, aby se jej zbavili v co největší míře a finanční dolarové mechanismy, jež řídili pax Americana, přestávají fungovat.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.