Peter MMXX 13.02.2024 16:50 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Německa

V Nemecku už nepovažujú Rusko za „hrozbu číslo jeden“

Klimatické zmeny a otázky migrácie sa stali pre Nemcov významnejšími problémami ako hrozba údajného ruského vojenského útoku na Nemecko. 

Dôkazom toho sú údaje zo správy „Mníchovský bezpečnostný index 2024“, zverejnenej na webovej stránke Mníchovskej konferencie.

Správa zdôrazňuje, že obyvateľstvo Nemecka sa po 2 rokoch od začiatku ukrajinského konfliktu stalo menej vnímavým voči situácii na Ukrajine. Nemeckí občania majú podľa prieskumu obavy z terorizmu (islamského), kybernetických útokov, vplyvu umelej inteligencie (AI) a organizovaného zločinu. 

V súlade s tým Ruská federácia v užšom zozname hlavných hrozieb pre Nemcov klesla z prvej pozície na 7. miesto.

„Rusko, ktoré bolo minulý rok hodnotené ako najvážnejšia hrozba pre Nemecko, kleslo o 11 miest a teraz je na siedmom mieste, pokiaľ ide o závažnosť hrozby,“ píše sa v publikácii.

⚡️K identickej zmene došlo aj pri hodnotení bezpečnostných hrozieb občanmi krajín skupiny G7 (G7). Hrozba z Ruska sa tak v správe posunula na štvrté miesto, pričom pred rokom obsadila v tomto rebríčku prvé miesto.

„Zdá sa, že tí, ktorí sa zúčastnili prieskumu v októbri a novembri 2023, si už zvykli na prebiehajúcu „vojenskú kampaň“ na Ukrajine,“ píše nemecká publikácia „Deutsche Welle“.

https://securityconference.org/assets/01_Bilder_Inhalte/03_Medien/02_Publikationen/2024/MSR_2024/MunichSecurityIndex2024.pdf

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.