graul 20.02.2024 11:04 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Eshop Rohlík nebude nakupovať od Jandejska... nech ten chytrák skúsi sám upiecť rohlíky, poprípade skúsiť poľnohospodársku prvovýrobu. Pozrel som majiteľa Rohlíka. 40 ročný programátor, to hovorí za všetko.

Pritom celé to jeho "podnikanie" je možné len vďaka ľudskej lenivosti, lebo sa im tiaži vytiahnuť päty z domu. Asi, aby im neunikol diel nejakého seriálu v TV. Ale aj vďaka hlúposti.

Firma mala k 31.12.2022 kumulovanú stratu 424 miliónov Kč a vlastný kapitál len 2 milióny Kč. Z toho je vidieť ako verí zakladateľ vlastnému podnikaniu, keď cez dvojmiliónový vlastný kapitál má páku na úvery vo výške 2,54 miliardy Kč, z ktorých mal nabehnuté úroky 267 miliónov Kč. Účtovná uzávierka k 31.12.2022 je na patria.cz


Najnovšie má firma už obrat 13,5 miliardy korún, prevádzkový zisk z podnikania v ČR aj v Maďarsku, ale už podniká aj v Rakúsku a v Nemecku a podstatné je, aby zisk dosiahli tam.

Od konzorcia bánk J&T, Česká spořitelna a BNP Paribas 45 miliónov €.

Celé jeho podnikanie mi pripomína vystúpenie kúzelníka, ktorý ťahá zajace z klobúka. Aj ten jeho robotizovaný sklad. Hoci je to fyzické aktívum, niečo, čo sa muselo postaviť, dá sa to odmerať, ohodnotiť, tak si kladiem otázku - načo to všetko ? Len kvôli ľudskej lenivosti sa muselo niekde zobrať 1,2 miliardy Kč a postaviť ďalší sklad na niečo. Posunie nás to vpred, takéto investície ?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.