Kaktus 21.02.2024 12:41 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Konflikt na Blízkém východě přinesl extremistům nový impuls, varuje vnitro

Ambice vystoupit z Evropské unie a z NATO nabývá na síle v antisystémových hnutí. Konspirace o Izraeli, výpady proti Ukrajincům, sdělení, že v Ruská federace chrání obyvatele před dekadencí. To jsou témata nových extremistů. Staří pravicoví extremisté, neonacisté, anarchisté a komunisté jsou na odchodu ze scény. Vyplývá to ze souhrnné situační zprávy Projevy extremismu a předsudečné nenávisti za 2. pololetí roku 2023, jak ji vydalo ministerstvo vnitra.

Extremistická scéna se postupně mění, staří bojovníci odcházejí do bezvýznamnosti, zatímco noví vstávají. „I v druhé polovině roku 2023 lze jednoznačně vypozorovat dominanci tzv. antisystémového hnutí nad tradiční extremistickou a xenofobně populistickou scénou,“ uvádí vnitro zprávu.

Podle ministerstva vnitra u nás vzniklo pro nové extremistické subjekty velmi příznivé klima důsledkem pandemie, v reakci na ekonomické změny či zahraniční konflikty.

Pozn.

Takhle vnímá současné liberální zřízení rozpad svého západního narativu a odpor lidí k liberálním ,,hovnotám'' A zřejmě to bude stejné jako za covidu - podpora liberalismu u lidí bude mnohem nižší, než co se narativ snaží prezentovat.

Takže aby jsme věděli, VY (My) všichni, co zapojujem do věcí vlastní myšlení a nemáme hlavu jen na to aby nám nenapršelo do krku, tak my všichni jsme EXTRÉMISTI! ... no nemiluj ten systém...

Troufám si tvrdit, že tak jak existoval ústav co zkoumal zločiny komunismu, mohl by vzniknout Ústav zabývajíci se zločiny Liberalismu. A že by bylo v čem se vrtat...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.