analytik 21.02.2024 18:16 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo


Začína sa strácať prehľad - naopak som sa vyjadril, že neočakávam od nej zlý úmysel. S mnohými jej vecami takmer presne súhlasím, ale. Problém vidím v kontexte: že zdanlivo názorovo rôzni ľudia používajú rovnakú informačnú infraštruktúru DeňTV so spoločným moderátorom, to je zvláštne. Moja hypotéza je, že Četverikovú vtiahli na túto platformu. Ona nie je priamym členom Izborského klubu, je externá osoba. Prečo by ju vťahovali? Aby pokryli aj tento segment cieľových divákov, aby platforma žila - veď nakoniec odkiaľ chcú preťahovať ľudí na sekty, keď pravoslávnych je 70%? Jasné že z mládeže, ktorá nie je až tak jasne ukotvená. Prečo im je jedno, že ona k nim nepatrí? Lebo ich vektor cieľov to neohrozuje. Podľa mňa vektor cieľov Izborského kruhu je politická fragmentácia a zdržiavanie Ruska, ale robia to mäkko, aby vyzerali ako obrancovia Ruska.

"Problém nastává..." pochopili sme sa, hlavný problém je učenie k nenávisti. Skutočné kresťanstvo neučí nenávisti, pritom je jedno, kto akým smerom a ako ďaleko odpadol od pravého kresťanstva, dôležité je, že jeho učenie neplní základnú podstatu. Keď sa potom vytvára stále viac siekt, ktoré sú tak alebo inak odchýlené, malé alebo veľké odchýlky všetkých druhov nakoniec získajú štatistickú väčšinu a Zlo začne štatisticky vyhrávať. Jednotlivec ale na to nepríde, lebo chyba je viditeľná, iba keď začne rozmýšľať nad celkom, nad celou civilizáciou a tak to bežný človek nerobí, na toto majú priestor, skúsenosť a pokoj v mysli iba vyšší klerici. To je súčasne aj úloha cirkvi v dnešnej spoločnosti - vychovávať ľudí s odstupom, ktorí vedia rozoznať chybný odklon od odskúšaných vzorcov správania a výchovy mladých a upozorniť spoločnosť, ak ide zlým smerom, ale nevie o tom. Napr. všetci prepadli mobilom, ale klerici upozornia, že deťom treba v škole mobil zakázať, lebo to má zlé následky.

Problém je, že dnešná gnostika je neo-gnostika, čo som čítal o historickej gnostike, bolo to niečo úplne iné, ako to, čo nazývajú gnostikou dnes - urobil som si uzáver, že to dnešné je moderný novotvar, historicky neidentický falzifikát.

Útočiť proti katolíkom ako celku je nesprávne, lebo to môže rozkrútiť špirálu násilia. V tom zmysle môže byť agilnosť Četverikovej pre naše podmienky predčasná, lebo ľudia na to nie sú pripravení. Kozmo sekty a transhumanisti sú akútny nepriateľ, Vatikán sa drží v úzadí. Napr. slovenská časť RKC naopak Slovensko pred týmto Zlom chráni a súčasný Vatikán nemá slovenských biskupov v láske. Tým chcem povedať, že RKC nie je monolit a treba útočiť len na úmysly tých zlých (Bezák), nie na všetkých (Zvolenský). Ak si všimnete, Bezák chodí na Pohodu bratať sa s Kalmusom, ale Zvolenský už bol predmetom útokov progresívcov.

Analytická poznámka: všímajte si konflikty, osvetlia mnoho

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.