Kaktus 23.02.2024 10:43 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Spojené státy požadují, aby Rusko nepoužívalo ve vesmíru protisatelitní zbraně, – The Wall Street Journal

Podle zdrojů z americké administrativy Rusko na jednáních zastupovali prezidentský asistent pro zahraniční politiku Jurij Ušakov a ředitel zahraniční zpravodajské služby Sergej Naryškin, kteří opakovaně vedli soukromé rozhovory na téma vojenských operací na Ukrajině.

Samotný fakt konání takových jednání o protisatelitních zbraních potvrdil koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady Bílého domu John Kirby. Pravda, rozhodl se podrobnosti jednání tajit.

https://www.wsj.com/politics/national-security/u-s-officials-have-warned-russia-not-to-deploy-nuclear-armed-space-weapon-dc3480b4

Pozn: Spojené státy požadují....to mě vždycky dostane, že jsem si ještě nezvykl...

Rusko patrně realizuje kroky k omezení možností globálního monitorování a elektronické rozvědky. Skvělé načasování v součásné situaci - Strejda Sam se bude muset hodně snažit, aby Rusy ukecal. A ti už se snad poučili, aby mu to nesežrali... . Americká podpora ukrajiny, krom zbraní a finančních toků (které začínají a končí v USA), skýtá rovněž monitorování bojiště a výměnu informací mezi rozvědnými a útočnými prostředky, např. mezi rozvědnými drony Global Hawk a námořními drony jež už potopily několik lodí černomořské flotily. Tato ,,satelitní'' podpora je asi jediná, která RF způsobuje na bojišti seriozní ztráty a problémy. Je třeba střízlivě přiznat, že v této oblasti má USA výrazně na vrch.

Patrně nadešel čas situaci vyřešit. Z ušáckých schopností globálního monitorování žije celý západní blok. NATO bez tohoto bude hluché a slepé.

Bez této podpory se fronta do týdne rozpadne.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.