Milo 27.02.2024 12:16 Zobraziť v diskusii

Re: „Veľký Izrael“ ako náboženský a finančný projekt pre celé ľudstvo

K téme Nenávisť - ja mám pocit, že mnohí vyznavači KSB vyjadrujú nenávisť proti Židom a našiel som aj myšlienky proti cigánom.

Čo znamená spojenie "vyznávači KSB"? Vidíš KSB ako vierovyznanie, ktorého vyznávači musia veriť istým dogmám?

V online (a nielen online) komunitách je to tak, že pod nadpisom KSB môže písať ktokoľvek takmer čokoľvek. Čo zďaleka neznamená, že obsah čo len z jedného percenta zodpovedá nadpisu. Obraz toho, o čom KSB je, sa nedá urobiť z toho, o čom sa na internete bavia tí, ktorí sa domnievajú že KSB chápu, alebo prinajmenšom že ho chápu natoľko, aby ho mohli využívať na dosiahnutie svojich cieľov. Na to treba skutočne prečítať a pochopiť jej pôvodné materiály. KSB nie je Pjakin a jeho prívrženci, nie je to fórum okolo Jardoba, nie je to Boletusov Zlom, ani KSB fórum na Telegrame - a ani toto fórum. Čo nie je problém, ale povrchný pozorovateľ môže nadobudnúť dojem, že KSB je práve tam.

KSB obsahuje veľmi jasný, faktami a úvahami podložený názor na úlohu židovských osôb v dejinách. Nenávisť som tam nikdy nepostrehol. Ak ju tam vidíš, bude to súvisieť s tvojim spôsobom uvažovania. To je to, čo som myslel aj v mojej prvej reakcii na Teba, keď som spomínal, že sa snažíš stiahnuť O. Četverikovú na tvoju úroveň. Možno by bolo pochopiteľnejšie a vecnejšie, ak by som napísal "do tvojej roviny vnímania". A nemyslím to nijako hanlivo.

analytik povedal/-a: Celá značne rozšírená téma "Chazarov" ako univerzálnych vinníkov je zase iba podsúvanie plošnej nenávisti k Židom. To sme tu už mali a nedopadlo to dobre, dodnes si pripomíname vraždenie v Kremničke ako temnú pripomienku na politickú chybu ľudáckej minulosti.

Z logického hľadiska je to protirečenie. Téma Chazarov nemôže byť podsúvaním plošnej nenávisti proti židom, keďže v týchto podivných príbehoch existuje aj tzv. druhá strana židovstva... Je ale pravdou, že témou "Chazari" sa odvádza pozornosť od reálnych dejov/dejín a vyrába sa tak umelý fackovací panák.

Nazvať Kremničku "politickou chybou minulosti" znamená čo ? Koho chybou? Vrahov? Vždy ide o riadenú, organizovanú činnosť. Pre niekoho sa možno javí chybou, pre organizátorov je to plnenie zámerov. A vždy je prvou otázkou, ktorú si treba položiť: V koho prospech táto činnosť prebieha?

analytik povedal/-a: Židia sú schopní vedomostne a organizačne, za provokovaním nenávisti proti nim môže byť aj chladný kalkul zbaviť nás spolupráce s takým šikovným spojencom...

Odhliadnuc od faktu, že židia sú rovnako schopní ako všetci iní - ak by sme pripustili niečo iné, boli by sme rasistickí - je tento príbeh z čias studenej vojny neúplný. Koho záujmy zastupovala a zastupuje CIA? Koho zastupoval Truman? Neboli to záujmy veľkokapitálu? A iste, ten chladný kalkul tam bol. Len svedčí o niečom inom, ako to príbeh ponúka.

analytik povedal/-a: ...1. Židia - evanjelici sú tí, ktorí utiekli na Slovensko v 17. storočí a ich rodiny platili evanjelické gymnáziá, na ktorých vyrástli Štúrovci, elita slovenského národa, bez nich by slovenské národné obrodenie v 19. storočí nebolo...

Tento výpočet svedčí hlavne o tom, že nálepka veľmi často nehovorí nič o obsahu onálepkovaného. Takže židia evanjelici platili evanjelické gymnáziá? A boli to teda evanjelici, či židia? Mätúce. Čo tým zamýšľali? Úprimne, toto celé delenie je povrchná zbierka zjednodušujúcich a zavádzajúcich tvrdení. Ak je opísané z príručky alebo vložené z Wikipédie, dá sa to pochopiť. S nickom "analytik" by však mohli byť ambície vyššie.

--

Dodám, že projekt "Veľky Izrael" z článku, o ktorom má byť táto diskusia, je projekt reálny a dlhodobý, s realizáciou cieľov tri, štyritisíc rokov po jeho vytvorení. Čo je svojim spôsobom upokojujúce, pretože uvedomiť si tento fakt dáva zmysel zdanlivo/údajne náhodným, prípadne zdanlivo/údajne nevysvetliteľne cyklickým globálnym udalostiam, zdanlivo chaotických prejavov zmien spoločenských vzťahov a prejavov násilia, pripisovaných "chamtivej ľudskej podstate" alebo pôsobeniu "nadľudských" vesmírnych vplyvov.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.