Lin 02.03.2024 20:34 Zobraziť v diskusii

Re: O Armáde SR ... trochu inak

Myslím si, že současné řízení spíš než cokoliv jiného připomíná manipulaci. Cíl totiž zná jen velmi úzká skupina a ta - podle potřeby - natlačí živé i neživé "nástroje" tam, kam potřebuje. Myslím si totiž, že to prospěšné řízení je o tom, že cíl znají všichni zúčastnění a každý sám a dobrovolně dělá to, co má za úkol a co je k dosažení cíle potřeba.

Pokud bych se měla nějak vyjádřit k prvé části článku, tak se domnívám, že jste na tom s armádou stejně jako my. Tj. - armáda veškerá žádná. Možná i pořádkových policistů je víc. A ano - máte hodně šarží - jako my. My máme snad šarží víc než vojáků. Jenže ty šarže jsou nepoužitelné. Je to krásně vidět na UA. Ti "aspenlampasáci" jsou tak možná ideologové - ale nikoliv stratégové a už vůbec ne vojáci - bojovníci. Stačí se podívat na pražský Hrad - a rázem víš, že by mohl stát tak akorát na podporu "blajdanu" kdesi na tribuně. Ale jeho bojeschopnost by se rovnala bojeschopnosti prodavače buráků.

Že se určité "síly" můžou o "blajdan" pokusit je víc než reálné. Konečně - máme krásný příklad, co se dělo po minulé výhře Trumpa. A jelikož se tyto "síly" nikdy nesmíří, když jim něco nevyjde a není po jejich, mám je za manipulátory = oni neřídí, ale manipulují. Takže obrana proti nim je stejná, jako se člověk brání proti manipulátorovi - jedinci.

Nejdůležitější je vůbec zjistit, že mě někdo manipuluje, používá jako blbaňu k plnění svých cílů. Když to zjistím a vím, pak je důležité si ostražitě všímat, jakým způsobem to dělá. No a pak je potřeba se ptát - proč to dělá, co tím chce dosáhnout. A pokud se člověk toto všechno naučí, umí se bránit - hlavně svým chováním, protože manipulátor počítá s tím, že se zachováte právě tak, jak on potřebuje. Ale vy se zachováte naprosto jinak ... 🙂

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.