Peter MMXX 03.03.2024 15:54 Zobraziť v diskusii

Re: Správy z Ruska

Putinov príhovor k festivalu mládeže: „Je na vás, aby ste vytvorili bezpečný svet“

Účastníci Svetového festivalu mládeže snívajú o tom, aký by mal byť bezpečný svet a je len na nich, aby si ho vytvorili, povedal ruský prezident Vladimir Putin.

„Ste mladá generácia. Snívate o tom, aký bezpečný svet môže a mal by byť a je len na vás, aby ste si ho vytvorili,“ povedal Putin na adresu účastníkov festivalu. 

"Som si istý, že vaše diskusie budú zaujímavé a užitočné pre najširšie publikum, rovnako ako vaše dojmy z podujatí, ktoré sa budú konať v priestoroch festivalu. A samozrejme [vaše dojmy] o Rusku, o ľuďoch, ktorí tu žijú Osobne sa budete môcť presvedčiť, že napríklad úsmev pre nás nie je vynútený, ale úprimný prejav citu, a ak dáme slovo, vždy ho dodržíme,“ povedal ruský prezident. 

Zdôraznil, že Rusko sa buduje ako krajina príležitostí pre mladých ľudí.

„Veríme vo vás, mladí ľudia. A budujeme Rusko ako krajinu príležitostí pre mladých ľudí. A, samozrejme, sme vždy otvorení dialógu,“ povedal Putin.

 „Som si istý, že sa účastníci festivalu vrátia domov s láskou k Rusku“;


Podujatie poskytuje platformu pre mladých lídrov a odborníkov zo 180 krajín, aby hľadali riešenia najpálčivejších problémov medzinárodnej agendy.

Na podujatí sa zúčastňuje viac ako 20 000 mladých Rusov a cudzincov zo 180 krajín, ktorí vynikajú vo vede, obchode, športe, politike, charite, médiách a iných dôležitých spoločenských sférach.

Ruský prezident Vladimir Putin predtým vo svojom výročnom príhovore k zákonodarnému zboru krajiny zdôraznil, že mladí ľudia sú „budúcnosťou Ruska“ a oznámil spustenie národného projektu „Mládež Ruska“.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.