graul 04.03.2024 07:53 Zobraziť v diskusii

Re: O Armáde SR ... trochu inak

Hľadal som niečo o apolitickosti našej armády. Našiel som toto

Je tam vyjadrenie veliteľa pozemných síl na Ficovu kritiku, či skôr útoky, keď pred voľbami prišli migranti a nikto nekontroloval hranice. Pritom armáda pomáhala testovať nasilu celoplošne.

Ten generál skutočne veľmi dobre reagoval (otázne je, či to mal z vlastnej hlavy, alebo z hlavy nejakého mediálneho poradcu). Áno, naša armáda je apolitická, ale vonkoncom nie bez ideológie. Práve naopak, je naštepená veľmi silno ideologicky - ideologický nepriateľ je Rusko.

Keď taký pacient ako Šeďo chváli armádu, tak je niečo veľmi zle. Ono by bolo dobré, ak by voči armáde mala opozícia aj vláda rovnako kladný pohľad. Lenže Šeďo vypotil takéto niečo

-" Migrantov zo Sýrie tu máme preto, že ich sem vyháňa priamo váš milovaný ruský cár a jeho vojská, ktorí z tejto dobre fungujúcej krajiny na hospodárskej úrovni Slovenska spravili púšť. Spôsobom spálenej zeme zničili krajinu a podporujú rovnakého diktátora Assada, akým je ruský cár. Vrana k vrane sadá...Sami svojou voľbou prispievate priamo k tomu, aby sa množili takíto samoľúbi neobmedzení vládcovia a potom ste pos*atí pred pár migrantmi. " -

Tú dobre fungujúcu krajinu,Sýriu, do roku 2000 viedol otec Baššára Assada celých 29 rokov. A bola dobre fungujúca aj v roku 2011.

Macko mal na mysli pod pojmom vyšší dôstojníci hodnosti od majora hore ? Lenže v poli sú dôležití aj dôstojníci nižšie od majora. Kapitáni, poručíci. Dobre je pozrieť si seriál Povstalecká história. Keď poslali našich vojakov bojovať po boku nemcov do Sovietskeho zväzu, tak dôležitý bol poručík, nie generál. Poručík organizoval prebehnutie k Rusom.

Ešte doplním toho pacienta a jeho "chcete mať 300 € penzie ako u cára v Rusku" keď prišiel V. V. Putin k moci v 1999, tak priemerný dôchodok bol 800 rubľov a kurz 25 rubľov za dolár. Čiže priemerný dôchodok bol vtedy 32 dolárov. Ale samozrejme takým ako on nepomôže ani vysvetlenie ako retardovanému (takto prirovnal Eduard Chmelár svoje vysvetlenie na otázku novinára HN, či sa cíti byť vo funkcii poradcu premiéra obmedzovaný. Ani tam to nepomohlo.)

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.