Kaktus 06.03.2024 08:39 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

O odchodu náměstkyně ministra zahraničí pro politické záležitosti Victorie Nulandové do důchodu

Victoria Nulandová mi oznámila, že v nadcházejících týdnech hodlá odstoupit z funkce náměstkyně ministra zahraničí pro politické záležitosti - z funkce, v níž zosobňovala závazek prezidenta Bidena vrátit diplomacii do centra naší zahraniční politiky a oživit globální vůdčí postavení Ameriky v době, která je pro náš národ a svět klíčová.

Toriino působení završuje tři a půl desetiletí pozoruhodné veřejné služby pod vedením šesti prezidentů a deseti ministrů zahraničí. Počínaje svým úplně prvním vysláním na konzulární úřad v čínském Kantonu prošla Nuland většinou pracovních pozic na tomto ministerstvu. Politického úředníka i ekonomického úředníka. Tiskový mluvčí a vedoucí personálního oddělení. Zástupce náměstka ministra a náměstek ministra. Zvláštní vyslanec a velvyslanec.

Tyto zkušenosti vybavily Nuland encyklopedickými znalostmi širokého spektra otázek a regionů a bezkonkurenční schopností využívat celý soubor nástrojů americké diplomacie k prosazování našich zájmů a hodnot.

https://www.state.gov/on-the-retirement-of-under-secretary-of-state-for-political-affairs-victoria-nuland/

Pozn: Nedávno byla na ukrajině a teď rezignovala. Najednou se rozhodla, že půjde do důchodu...měsíc před vypršením Zelého mandátu. Buď je projekt ukrajina ukončen (i z důvodu změny rozložení sil v USA), nebo se možná plní něčí požadavky..

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.