Lin 06.03.2024 15:55 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

@Kaktus

ad Fico u Zemana:

Byl tam naposledy před jednáními v Praze. I s Orbánem:


ad Makrón v Praze:

Tady je nejspíš odpověď na podivnou Fialovu větu po Paříži, kdy všichni na vyslání vojáků na UA říkali "ne", jen Fiala "nemluví se o tom". Takže - podle mého už v Paříži věděl, že "naše vláda" je ochotná lízat makrónovskou řiť i po pařížském fiasku. Jenže... nejspíš si "naši" v tom fofru nevšimli, že z Makróna je nyní stejný nýmand jako jsou oni. Makrón je po nezvládnutí domácích problémů tou nejžalostnější figurou v EU. Proto si nejspíš s nýmandy u nás tak rozumějí...

Dalo by se na to koukat pobaveně až soucitně, ale škody, které páchají, jsou hluboké, daleko sahající a obtížně napravitelné. Jestli vůbec. Ti, kteří přijdou po nich, budou mít hodně těžkou pozici.

A co se UA týká, tak u nás plánovaná "pomoc" spíš než plány připomíná stavění vzdušných zámků. Nemluví se v médiích, že USA nařídily - před poskytnutím jakékoliv další "pomoci" (protože ono nejde o pomoc, ale o návratné půjčky) - hloubkový audit armády. Tím mslím nejen zbraně a munici, ale také vojáky. Prostě a jednoduše - v USA potřebují vědět, co vůbec má UA k dispozici, s čím je možné počítat. Doteď dodávaná čísla se totiž od sebe tak odlišují, že připomínají spíše výplod "chvilkového rozpoložení.

Že chybejí zbraně a munice - s tím se tak nějak počítalo. Ale že bude chybět "živá síla" a to hned 700 tis vojáků - to je moc i na Pentagon!

Není to žert ani konspirace, ale Syrskému skutečně chybí na 700 tisíc vojáků. Jde o rozdíl mezi cifrou naverbovaných a odvedených a skutečného stavu, který v armádě je.

Takže plány malého Makróna a naší fialové bublaniny - včetně hradního papoucha - operují s něčím, co ve skutečnosti zobrazuje jen papír, ale reálně není, neexistuje...

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.