Lin 08.03.2024 12:26 Zobraziť v diskusii

Re: Česká republika

Ke včerejšímu protestu zemědělců v Praze:

Ač šlo o významný protest, média dnes celkem mlčí. Možná právě proto, že protest byl významný. Ječí jen Fiala - že prý "pod tlakem nejednám!" Ale božínku.... Vždyť po dva roky nejedná s nikým - krom Ukrajinců!

Byl snad "tlakem" vysypaný hnůj před Strakovkou? Ten chlapec, co našel odvahu ho tam vysypat, byl ještě velmi empatický, protož ten hnůj byl spíž už humus = zetlelý, tudíž nesmradlavý a bez močůvky. Příště by to chtělo daleko čerstvější hnůj. Nebo po vzoru Francouzů - hovnocuc s postřikem.

Chlapce prý odvedla policie. Jen doufám, že to nebyl ten, kterého zmlátilo na deset policajtů a to tak, že ho musela odvézt sanitka. Jasná ukázka toho, že určité složky, placené našimi daněmi, tu určitě nejsou pro "pomáhat a chránit" občany. Takové bych si představovala v první linii na frontě UA. Když už - podle pávka - "hledáme nové formy pomoci Ukrajině ".

V mých očích je to hrdina. Našel odvahu udělat cosi, co "nebylo v plánu". Protože - ti všichni okolo agrární komory se tentokrát sice přidali, ale vlažně - na oko, aby se neřeklo. Ministr Výborný jen mečel, že "přece jednáme" - ale jak, s kým a o čem - to už neřekl. Tento pán je snad flanďák a jak sám řekl v jednom rozhovoru - zemědělství je pro něj "obtížný obor, kterému neporozuměl".

Při tom všem marasmu se o den později z vlády ozve, že "máme peníze na 300 tis nábojů pro UA". Přitom nemají pro zemědělce, nemají pro školy, nemají pro nemocnice, pro děti, pro důchodce....

Já nevím... Jak dlouho si z nás ty "strakovské straky" ještě hodlají dělat šoufky?

Zde povedené motivační video zemědělců:


No a zde Vidlákův článek:


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.