graul 09.03.2024 09:06 Zobraziť v diskusii

Re: O Turecku ...trochu inak

Ja by som to nekomplikoval so SpaceX. Američania taktiež kupujú stále obohatený urán od Ruska do svojich jadrových elektrárni. Bez Ruska by boli aj v tomto odvetví jednoducho stratený. Na Trende som našiel článok z 23.12.2023 a v ňom bola táto čarovná veta :

"USA si vedia vyrobiť jadrové palivo vo vlastnej réžii, ale potrebujú obohatený urán."

Čiže ak bude do českých reaktorov dodávať palivo Westinghouse, tak to bude zaručene americké palivo.

O čom sa hovorí ? Hovorí a píše sa stupňovaní napätia, blbci rozoberajú 3. svetovú a jadrovú vojnu. Ale toto zaznieva od bĺch, nie od slonov. Čítal niekto, že USA sú pripravené vyslať svojich vojakov na Ukrajinu ? Zaznelo, že Turecko, ktoré má druhú najlepšiu armádu v NATO, je pripravené poslať vojakov na Ukrajinu ? Len Česko, pobaltské štáty (to boli tiež kovaní koloboranti s nacistami), prípadne Poľsko.

Naša opozícia a česká koalícia kričí, že Fico je kolaborant s Moskvou. Tí blbci nevidia, že Blanár sa stretol s Lavrovom v Turecku, členskom štáte NATO ? Nevidia, že Turecko sprostredkovalo zahodenú mierovú dohodu, aj dohodu o obilí ? Blbci sú skôr ich voliči, figúrky hore určite nie.

Štáty, ktoré boli kedysi v spojenectve so ZSSR si svojou vojnovou rétorikou proti Rusku nepodkopávajú svoje budúce postavenie len voči Rusku, ale možno aj s Ukrajinou. Chce väčšina obyčajných Ukrajincov vojnu, alebo mier ? Ak chcú mier, tak také Česko, Poľsko a im podobní (Slovensko nie) len odďaľujú mier a predlžujú utrpenie. Ako sa to vojnovým štváčom vráti v budúcnosti ? Koho budú voliť Ukrajinci povedzme o 5, 10, 15 rokov ? Plány sa nerobia na 4 roky, to len hlupáci tak rozmýšľajú.

Na youtube som zadal putin erdogan antalyia a nič. Žiadne video, len krátky šot od ustoday, ako Putin čaká na Erdogana asi 30 sekúnd. Asi mu oplatil niekdajšie čakanie pred dverami Putinovej pracovne. Tam sedel a jeho sprievod nervózne stál a ošíval sa.

Sergio to presne vystihol, že Fico zaťal poriadne vysoko a dobre.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.