marin 10.03.2024 23:48 Zobraziť v diskusii

Re: O Turecku ...trochu inak

Niekedy sa poznávaniu Mysle a rozvoju myslenia učilo. Taktiež sa učilo rétorike, práce s informáciami, písaniu textov, atď. Odlišovať podstatné od nepodstatného. Nájsť informácie v pozadí mediálneho šumenia.

Súčasné technológie vedia kedykoľvek a kdekoľvek ukázať akékoľvek postavičky ako si podávajú ruky. Je dosť prvoplánové komentovať a vytvárať dlhosiahle vlákna na základe nejakej udalosti, kde sa sústreďuje naša pozornosť, činnosťou informačných technológií a manipulácií. Ja netvrdím, že článok, ktorý som v tejto diskusii uviedol má priamu súvislosť s udalosťami, ktoré sa tu komentujú. Ide o množstvo udalostí a procesov na pozadí, ktorých účinok uvidíme v inom čase. Z tohoto hľadiska neexistuje minulosť a budúcnosť. Existuje len prítomnosť. To čo sa deje teraz je dôsledkom toho, čo sa zasialo v minulosti. A budúcnosť je to, čo sejeme v prítomnosti.

Problémom práce s informáciami je aj povrchnosť ich spracovania. V článku, ktorý uvádzam samozrejme nejde len o raketu SpaceX. Ide aj o to kto bol na palube. Koho nová posádka na ISS nahradí a čo tam vlastne robia. Citácia z článku: "Posádka strávi na ISS približne šesť mesiacov. Bude tam vykonávať rôzne experimenty vrátane použitia kmeňových buniek na vytvorenie organoidov – umelo pestovaných más buniek pripomínajúcich orgány – na štúdium degeneratívnych chorôb, pričom využije prostredie mikrogravitácie na umožnenie trojrozmerného rastu buniek, ktorý na Zemi nie je možný." A to je len informácia, ktorú nám predhodia. Čo všetko ešte spolupracujúce strany skúmajú o čom nám nepovedia?

Kňazi v Egypte ovládali poznanie pohybu planét a Slnka na nebi. Keď sa rúcal vplyv a moc egyptských vládcov, tak zvolali všetok ľud napr. v čase keď malo byť zatmenie Slnka ako prirodzeného astronomického cyklu. Avšak to vedeli tí Kňazi a nie pospolitý ľud. A keď to zatmenie nastalo tak kňazi hlasno pokarhali pospolitý ľud, že nie je dosť poslušný a bohovia sa hnevajú (grín díl), že nepočúvajú Fa-RA-Óna (Fa-RÁ-Ra) ako stelesnenie Slnka (obrazne) na Zemi.

Nebude náhodou niekedy a niekde zatmenie Slnka?

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.