Lin 11.03.2024 20:58 Zobraziť v diskusii

Re: Zaujímavé odkazy

@graul

Neumím posoudit N.Michalkova, protože často se pleteme i u svých blízkých, se kterými léta žijeme. Ten pán mě zatím nerozesmutnil svými postoji - a to ho nevnímám jen nyní, z posledních let. Zapůsobil na mě i jako herec - namátkou si vzpomínám na Vojnu a mír. A jako režisér a scénárista? I kdyby nic jiného nezapsal, tak Lazebník sibiřský je mou potěchou srdce a zážitek navždy.

Graule - pro mě je Michalkov čitelný, protože své "bílé přesvědčení" nemění již velmi dlouho. Asi ne nadarmo mu říkají "báryn". Počítám s tím, vím to a vůbec mi to není na překážku, i když mé názory a mé cíle se často liší. A přesto si ho ráda poslechnu, protože - podle mého - je skutečně moudrý.

Ono jde totiž o něco úplně jiného a myslím si, žes mě moc dobře pochopil. Soudím podle tvé reakce.

graul povedal/-a: Beriem tú moju poznámku ako nie práve správnu, skôr to vyzerá ako hľadanie škvrny na každom.

V tom to vězí....

Když se dívám na naši opoziční scénu, je rozdělená na mnoho maličkatých uskupení - spíše part a partiček. Ten se nebaví s tím, ten by nikdy nešel dohromady s tímhle, tenhle je takový a ten se zas baví s tím, ten řekl to a ten zas tohle.... A dohromady netvoří žádnou opozici, ale drobenku. Takto jsou k ničemu a proto pětidementi jsou stále u moci.

Myslím si, že politici na Slovensku toto uměli překonat - a samozřejmě - i jejich voliči. Neznám sice slovenskou politickou scénu zrovna dobře, ale myslím si, že Fico a Pellegrini se taky zrovna neobjímali. Přesto v těžké chvíli zatáhli za provaz společně. A požadovaný výsledek se dostavil. U nás? Házejí si klacky pod nohy i při pořádání demonstrací. A to je smutné.... Těžko totiž hledat v takovém mravním i sociálním marasmu "čisté" lidi - notabene takové, kteří rozumějí politice a cosi umějí. Lidi, kterým navíc bylo shůry dáno a oni mají takové charisma, že dokážou oslovovat, zaujmout. Takže nezbývá nic jiného, než se spojit i s takovými, se kterými se shodneme byť jen na hlavním tématu. Hlavně s takovými, kteří jsou schopní se v rozhodnou chvíli postavit na stejný konec provazu - a zabrat.

Bylo by to na dlouho, raději už končím...

PS: Michalkov tam mluvil o Navalném, takže zde jeho "bílé přesvědčení" přece vůbec nevadí. Až začne mluvit o obnovení carské dynastie - pak velmi zpozorním a určitě ho sem postovat nebudu. 🙂

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.