Peter MMXX 18.03.2024 11:58 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z USA

Bloomberg:

Rusko vyhráva sankčnú vojnu a posilňuje ekonomiku 

Rusko zažilo „ekonomický blitzkrieg“ ešte pred vypuknutím konfliktu na Ukrajine, potom však tlak ešte zosilnel, no ruská ekonomika sa dokázala prispôsobiť a dokonca sa stať silnejšou.

Píše o tom agentúra „Bloomberg“.

Nezamestnanosť je rekordne nízka, vyššie ceny komodít pomohli generovať dobré zisky a obmedzenia nie sú prekážkou. To všetko naznačuje, že ruská ekonomika sa pod jarmom sankcií len posilnila. Podarilo sa tiež vyriešiť problém s dovozom - teraz 70% tovaru prichádza do krajiny z „Číny, Turecka a niektorých bývalých sovietskych republík“. Ekonomika zároveň vykazuje tempo rastu 3,6% a v roku 2024 „môže pokračovať“.

Západné sankcie nedokázali otriasť stabilitou v krajine, autoritou Vladimira Putina a situáciou na fronte. Možno potvrdiť, že ruský líder sankčnú vojnu vyhráva.

https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2024-03-14/russian-economy-defies-sanctions-as-putin-heads-for-certain-reelection

Bloomberg L.P. je americká společnost založená roku 1981 bývalým newyorským starostou Michaelem Bloombergem za pomoci Thomase Secundy. Firma poskytuje finanční služby, informace o dění na burzách cenných papírů, komoditních burzách apod; vlastní také zpravodajskou televizní společnost Bloomberg TV.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.