Lin 24.03.2024 20:58 Zobraziť v diskusii

Re: Správy zo Slovenska


Zora povedal/-a: Bratislava sa stala miestom dialógu medzi Ruskom a Západom

Osobně velmi doufám v Bratislavu, že se stane místem mírových rozhovorů. Nevím proč - ale již delší čas v to doufám. Zdá se mi, že Bratislava má k tomu největší potenciál ze sprostředkovatelů, kteří se nabízejí. A garantem by mohlo být Maďarsko a Rakousko.

V příspěvku se píše, že "potřebujeme dialog". Samozřejmě. Bez dialogu to prostě nejde a je to stejné jako v osobních životech lidí. Pokud se s někým znesváříte, nepomůžou vám kibicové a donašeči všech možných drbů. Pomůže vám jen poctivé vyříkání si věcí, objasnění důvodů, které nás vedly k našemu chování. A když už nedojde k usmíření, dialogem můžeme sjednat nějaké podmínky, jak žít dál a nejít si po krku.

Slovensko má k takovému jednání nyní silnou vládu - a pokud se podaří zvolit Pellegriniho za prezidenta, pak bude mít i prezidenta jako doplňujícího partnera v jednání. Navíc Slováci rozumějí jak Rusům, tak Ukrajincům = znají jejich povahy, přemýšlení a dějiny. A vědí, že podmínky musí být skutečně ujednané mezi nimi - a ne cizí, nadiktované.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.