Lin 24.03.2024 23:16 Zobraziť v diskusii

Re: Masová vražda v Crocus City Hall

Znovu k teroru v Krasnogorsku.

Na Izvestijích vyšel nyní obsáhlý článek, mapující to, co je zatím kolem útoku známo.

Mrtvých je již 137. Zatím je zadrženo 11 podezřelých, ale ví se, že tito zadržení byli pouze vykonavatelé. Ten, kdo si čin objednal, naplánoval, zaplatil a sehnal zbraně - ten je stále na svobodě.

Zbraně jsou atypické, takové se v Rusku dají sehnat jen s ohromným úsilím. Předpokládá se, že do skrýše v RF byly zbraně dopraveny z UA. Útočící skupina se neznala - byla poskládaná náhodně na síti Telegram, nešlo o žádnou spící buňku. Pachatelé mají velmi nízký intelekt a pocházejí z nuzných poměrů = nutně potřebovali peníze.. Dva z nich mají malé děti a jsou ženatí. Tři z cizinců měli někdy v minulosti povolení na práci v RF. Jeden kdysi taxikařil, druhý dělal kadeřníka. Pro pokyny si jeli dva teroristé do Turecka.

Odměna 500 tis rublů neměla být pro každého z nich, ale pro všechny dohromady. Pachatelé se poprvé setkali max před třemi týdny. První prokazatelná "návštěva" arény Krokus proběhla 7.března. Útěk měli zajištěný přes území UA a dále do Běloruska, kde se chtěli zamíchat mezi migranty.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.