Milo 25.03.2024 18:51 Zobraziť v diskusii

Re: Masová vražda v Crocus City Hall

Nová pieseň skupiny " Piknik " sa ukázala ako prorocká

Bývalý gitarista skupiny "Piknik" Alexander Saveljev pre Metro povedal, že sa mu nepodarilo dovolať bývalým kolegom hudobníkov, ale zo slov riaditeľa kolektívu Jurija Černyševského vie, že sa im nič nestalo.- Evakuovali ich s prvými zvukmi streľby," povedal Alexander Saveljev. Streľba v Crocus City Hall, kde sa mal konať koncert skupiny "Piknik", sa začala v sále ešte predtým, ako hudobníci vyšli na pódium. Členovia kapely boli v tom čase v šatni.

Posledný príspevok v oficiálnej skupine "Piknik" na VKontakte bol 8. marca pred koncertom v Crocuse bol s prezentáciou novej piesne a citátom z nej:

Ničoho, ničoho sa neboj

Ani ohňa, ani zvoniacich tieňov.

Ráno sa umy vo svojej krvi,

A zatras rozkvitnutým dňom.

-

/Ничего, ничего не бойся

Ни огня, ни звенящую тень

Утром кровью своей умойся,

И встряхни расцветающий день.

--


Skupina vznikla v septembri 1978 v Leningrade zo študentov Leningradskej polytechnickej univerzity (Politech), ktorí hrali v amatérskej skupine "Orion" . Piknik patrí k “základovým kameňom ruskej hudobnej scény". Ešte pred ruským útokom na Ukrajinu sa "Piknik" dostal na zoznam nežiaducich umelcov na Ukrajine. Dôvodom boli opakované vystúpenia skupiny na Krymskom polostrove vrátane Sevastopola.

Vlajka skupiny


Znak


Z výtvarných výplodov speváka a vedúceho skupiny (Edmund Shklyarskiy)

Približne 6 200 vstupeniek na koncert Pikniku 22. marca bolo takmer vypredaných, rovnako ako druhé predstavenie v sobotu. Ceny sa pohybovali od 100 do 300 eur a skupina vystúpila v sprievode symfonického orchestra a s "veľkolepou scénickou a svetelnou šou", aspoň tak to stálo v oznámení.

--


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.