Lin 25.03.2024 20:56 Zobraziť v diskusii

Re: Masová vražda v Crocus City Hall

Zajímavá zpráva o ochrance komplexu Krokus:

Komplex měl svou vlastní soukromou ochranku. Sídlila sice ve vedlejší budově, ale vybavená je velmi dobře. Pistole i pušky a dokonce i celý tým pro " mimořádné nečekané události" = tým rychlého nasazení. Jenže... v ten den sloužila ochranka beze zbraní a vycvičená a vybavená skupina pro mimořádné události nevyjela vůbec. A to i přes slyšitelnou střelbu a výbuchy.

https://rusvesna.su/news/1711388370

Mám tu dnešní pracovní konferenci Putina, kde pokládá velmi zajímavé otázky.

Už se ví, kdo čin spáchal - ale směrodatné pro vyšetřování je, kdo si ho objednal. Pak říká, že se k činu sice přihlásila radikální muslimská organizace - ale stále tu zůstávají důležité otázky, které musejí být zodpovězené. Třeba to, jak je možné, že zastánci radikálního a podle nich "čistého" islámu mohli jít spáchat takový čin v nejposvátnějším měsíci v roce - v ramadánu.

Jelikož je celá akce činem na zastrašení Ruska, je třeba odpovědět na otázku, komu je to výhodné a zda nejde o zakázku těch, kteří Rusko "zastrašují" těmi nejšpinavějšími metodami už od r. 2014.

Další otázka - proč se teroristi snažili utéct zrovna na UA. Kdo je tam čekal?

Na začátku jsou Putinovy otázky, pak referují šéfové určitých oblastí. Projev je na videu i v písemné formě.


Ještě připojím zprávu, o které si myslím, že souvisí. Je ze včerejška a já čekala, že dneska najdu ěco i našich médiích.

Makrón na včerejší večer urychleně svolal bezpečnostní radu státu. Údajně rokovali o "teroristických hrozbách". No... Spekuluju si o možnosti francouzské účasti a s tím spojené přítomnosti frantíků na UA. Ti už tam jsou - i když se mediálně stále probírá, jestli půjdou a jak. Proč si to myslím? Útok se udál v pátek a v neděli už měli útočníky vyslechnuté.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.