Zora 25.03.2024 22:30 Zobraziť v diskusii

Re: Kolotoče, cirkus, rínek ... Inovatívne i zastaralé štreky k prezidentskému fleku

TÝŽDENNÍK Teraz.sk: Víťaz dostane päť rokov

Bratislava 25. marca 2023 (Teraz.sk) – Počas týždňa rezonovali voľby prezidenta, ale aj iné prekáračky politických strán. Výber zo správ urobil šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács, glosoval Juraj Hrabko.

DO DRUHÉHO KOLA POSTUPUJÚ IVAN KORČOK a PETER PELLEGRINI

Na voľbách sa zúčastnilo podľa týchto výsledkov 51,88 percent voličov.

Bratislava 24. marca (TASR) - V prvom kole prezidentských volieb neoficiálne zvíťazil Ivan Korčok. Do druhého kola volieb postupuje s Petrom Pellegrinim. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR po sčítaní takmer všetkých (99,93 percenta) okrskových zápisníc.

Zobraziť celý článok

JH: "Hoci v nedeľu napoludnie už každý dokázal predpovedať ako sa skončí prvé kolo volieb, faktom je, že prinieslo dve prekvapenia - vysokú účasť a veľký rozdiel medzi víťazom I. Koročkom a druhým v poradí P. Pellegrinim."

I. Korčok sa stretol s J. Kubišom, rokovať chce aj s ďalšími

Korčok ďalej uviedol, že komunikuje aj s Igorom Matovičom.

Bratislava 25. marca (TASR) - Kandidát na prezidenta Ivan Korčok sa v pondelok stretol s neúspešným kandidátom z prvého kola volieb Jánom Kubišom. Stretnúť sa chce aj s ďalšími, verí v ich podporu.

Zobraziť celý článok

JH: "Je prirodzené, že sa I. Korčok chce uchádzať o podporu kandidátov, ktorí do druhého kola volieb nepostúpili. Presnejšie, o ich voličov, keďže aj tí môžu v druhom kole rozhodnúť."

P. Pellegrini sa stretol s K. Forróm aj J. Kubišom

Forró sa s Pellegrinim stretol v sídle mimoparlamentnej strany Aliancia, ktorej je predsedom.

Bratislava 25. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa v pondelok stretol s neúspešnými kandidátmi z prvého kola volieb, Krisztiánom Forróm a Jánom Kubišom. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Zobraziť celý článok

JH: "Je rovnako prirodzené, že tak, ako sa o podporu voličov kandidátov, ktorí nepostúpili do druhého kola, chce uchádzať I. Korčok, mieni tak robiť aj P. Pellegrini. Z rovnakých dôvodov - bude to rozhodujúce kolo. Víťaz dostane 5 rokov v paláci."

SNS pozvala na stretnutie k prezidentským voľbám Pellegriniho a Fica

SNS je presvedčená, že druhé kolo prezidentských volieb je o boji koalície s opozíciou, uviedla strana.

Bratislava 25. marca (TASR) - Koaličná SNS pozvala na stretnutie kandidáta na prezidenta a predsedu Národnej rady (NR) SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD) aj premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Podčiarkla, že Pellegriniho pozvala bez akýchkoľvek podmienok ako gesto s cieľom "zastaviť zlo v podobe Ivana Korčoka". Stretnutie v súvislosti s prezidentskými voľbami avizuje na 2. apríla o 10.00 h v centrále SNS. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Zobraziť celý článok

JH: "SNS, ktorá vsadila v prvom kole na nesprávneho kandidáta - nepostúpil do druhého kola - chce niečo vyťažiť aspoň z kola druhého. Už však nie je dôležité, čo urobí SNS, ale čo urobia jej voliči, prívrženci a sympatizanti."


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.