Zora 29.03.2024 20:51 Zobraziť v diskusii

Re: Kolotoče, cirkus, rínek ... Inovatívne i zastaralé štreky k prezidentskému fleku

Harabin měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole podpořili národního kandidáta

28.3.24

Slovensko:

Neúspěšný kandidát z prvního kola slovenských prezidentských voleb Štefan Harabin, který skončil třetí a do druhého kola nepostoupil, měl vyzvat své voliče, aby ve druhém kole volili národního kandidáta. Harabin měl prohlásit, že Peter Pellegrini se přihlásil k jeho programu, který požaduje, aby Slovensko nebylo zataženo do války na Ukrajině.

Harabin po prvním kole zdůraznil, že na Slovensku je velmi silná objednávka na národního prezidenta, Slovensko nesmí být vtaženo do války na Ukrajině, nikdy nepošle slovenské vojáky na Ukrajinu a bude prosazovat mírové řešení konfliktu na Ukrajině.

„Jsou to moje principy, které se dají srovnat s tím, ke kterým částem programu se přihlásil pan Pellegrini,“ dodal Harabin.

Podle průzkumu agentury AKO zvažuje 68 % Harabinových voličů, že ve druhém kole podpoří Pellegriniho. Po jeho výzvě to může být ještě víc. Harabin získal v prvním kole prezidentských voleb necelých 12 % hlasů, když mu dalo svůj hlas téměř 265 tisíc lidí.

Sobotní první kolo prezidentských voleb vyhrál Korčok (42,5 %) před Pellegrinim (37 %).

Zdroj:

--

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

V médiách sa ráno objavila správa, že neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin pôjde voliť v druhom kole prezidentských volieb a svoj hlas odovzdá Petrovi Pellegrinimu. Vyzval ľudí, aby tiež išli voliť. Sám Harabin to však označil za podvod.

28.03.2024

Prezidentský kandidát Štefan Harabin zopakoval, že jeho voliči vedia, ako sa majú zachovať pri voľbe prezidenta. Údajnú podporu Petra Pellegriniho označil za postoj Miroslava Jureňu. Zároveň potvrdil, že tenuž viac nie je šéfom jeho volebného tímu.

„Moji voliči sú inteligentní, nepodceňujte ich. Moji voliči vedia, čo majú robiť, a vedia, koho majú voliť. Je tu veľmi silná objednávka na národného prezidenta, ktorý zachová Slovenskej republike suverenitu štátu, nevtiahne Slovensko do vojny, bude dodržiavať ústavu, zákony a medzinárodné zmluvy a bude presadzovať mierové riešenia konfliktu na Ukrajine a nikdy nepošle našich vojakov do vojny,“ uvádzalo sa v stanovisku, ktoré má agentúra SITA k dispozícii. Podľa stanoviska sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval Harabin v prvom kole.

Sám Štefan Harabin však pre aktuality.sk označil šírenie takejto správy za podvod. Tvrdí, že to nie je pravda a že vyslovene zakázal komukoľvek z jeho tímu poskytovať médiám stanoviská v jeho mene. „Kto že to povedal? Jureňa? To je podvod, to je nejaká Jureňova partizánčina,“ reagoval prekvapený Harabin.

Neskôr na svojom účte na sociálnej sieti Telegram napísal, že Miroslav Jureňa nie je viac šéfom jeho volebného tímu. „Napriek môjmu výslovnému zákazu dávať v tejto spojitosti akékoľvek vyjadrenia. Jureňa bol zbavený s okamžitou platnosťou funkcie vedúceho volebného štábu,“ napísal Harabin.


Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.