Milo 31.03.2024 23:31 Zobraziť v diskusii

Re: K Šamanovi

Inú paralela k Šamanovi:

Po koncerte popovej speváčky Olivie Rodrigo, ktorý sa konal tento týždeň v Missouri, si fanúšikovia mohli odniesť domov veľmi špeciálny suvenír. Namiesto sladkostí alebo fanúšikovských suvenírov sa po koncerte rozdávali kondómy a pilulky po (hormonálne tablety na núdzovú antikoncepciu, ktoré sa majú užiť po pohlavnom styku) zadarmo. To, čo by sa dalo nesprávne interpretovať ako reklama na nechránený sex na afterparty alebo ako predčasná sexualizácia tínedžerov (21-ročná speváčka má veľmi mladú fanúšikovskú základňu), je namierené proti zákazu interrupcií, ktorý presadili republikáni v Missouri a mnohých ďalších amerických štátoch.

Je to jedna z najoriginálnejších odpovedí na otázku, akí majú byť umelci, speváci, herci či spisovatelia politickí. A to nielen v rámci svojho umenia, ale aj mimo neho, napríklad počas prejavov pri udeľovaní Oscarov alebo v príspevkoch na Instagrame. Hovorí sa, že Taylor Swift by mohla rozhodnúť budúce prezidentské voľby. Zatiaľ však svojim fanúšikom len odporučila, aby volili, ale zdržala sa odporúčaní, koho by mali voliť.

--

Text je z článku veľkého nemeckého mainstreamového portalu welt.de (sionistický orgán v SRN, zakladateľom pôvodných novín bol Theodor Herzl, momentálne pod Axel Springer) .

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.