Rusofil 02.07.2022 18:47 Zobraziť v diskusii

Re: Hladomor - nástroj depopulace a přidružené ideologie

@Vlad i mir povedal/-a:

@Rusofil povedal/-a:

@constanze povedal/-a:
myslim, ze kazdy zdroj rika neco jineho. jeden vyzivovy poradce mi rekl, ze on ji jen kruti maso, jine neji, protoze lidske strevo neni uzpusobene na traveni masa.
soju nejim, protoze je spatna na stitnou zlazu.
nejim maso 25 let. maso jsem jedla malo i tak, ale kdyz jsem prestala jist maso, okamzite jsem zhubla asi 10 kg. jsem vegetarian, ne vegan. nicmene vajicka jim jen domaci. nepodporuju klecove chovy.
myslim, ze problem, proc cesi tloustnou je ten, ze se precpavaji. byla jsem dnes v lidlu. pozoruju, co lidi nakupuji a ja tam zadnou stridmost nevidim. lidi tloustnou, protoze ji kaloricky bohate potraviny, nehybaji se. oblibene jsou sladke vody. vsude cukr. bez cukru to snad uz pro mnoho lidi ani nejde.
co plati pro muj organismus/metabolismus, nebude platit pro jineho. prestala jsem treba jist lepek a vaha se take okamzite pohnula dolu.
moje babicka jednou za tyden upekla buchtu, jednou za tyden bylo maso. nikdy nadvahou netrpela. pracovala v zemedelstvi. mela narocnou praci. nikdy si nestezovala. dnes, kdyz vidim kvetinky z kanclu, jak mi rikaji, ze bez masa nevydrzi ani jeden den, tak uz to ani nekomentuju.
cetla jsem, ze u krevni skupiny A (coz mam), se ani maso nedoporucuje. me tedy nikdy nechutnalo.
jeden vedec rekne neco, druhy neco jineho. nekdo kouri cely zivot a dozije se vyssiho veku nez ten, co nekouri, proto nepausalizujme v nicem.

Můžeš tedy říct, co vlastně jíš, když nejíš lepek tj. výrobky z pšenice, maso, sóju (ta je takřka ve všem) cukr (ten nejím také, ovoce jen občas, nechutná mi sladké). Také mám A, a maso mi chutná.
K vědcům. Nikdy jsem nebral ohledy na jejich výzkumy. Vždy jsem jedl to, co mi chutná. Vlastně obdivuji různé askety, kteří si dokáží odepřít pěkně vypečenou kachničku. Já to nedokážu. Když ji sním, mám takový blažený pocit, jako bych všechna kolečka v těle promázl olejem a vše dokonale funguje, nic nevrže.
Prostě mě zaujalo, že Rusové, když se pídili po tom, kdo žije nejdéle, nenašli tam žádné vegetariány, vegany, syrojedy, a také sportovce. Ti dopadli ze všech nejhůře.

Výživoví poradci jsou právě ti, kteří se vezou na vlně různých "vědeckých" výzkumů a jsou řízeni GP. Podle toho vypadají i jejich rady, nejezte vejce, jezte vejce, nejezte máslo, jezte margaríny, nejezte margaríny, nejezte maso, nejsme uzpůsobeni k jeho jezení. Přitom ale máme tenké střevo, kde se rozkládá jen maso, pro rostlinnou stravu je určeno tlusté střevo.
Co to bylo za výživového poradce ve tvém případě, když neznal základy fyziologie člověka. Nikdy bych se s nikým neradil co jíst. Vím nejlépe, co mi dělá dobře.

O tom, k čemu máme tenké střevo, mýty o trávení:
https://vitalweb.cz/502/ovoce-v-nas-kvasi-a-maso-hnije-jak-je-to-doopravdy

Malý úryvek z článku:
Maso je tvořeno převážně bílkovinami a případně tukem. Bílkoviny se začínají trávit v žaludku a jejich trávení pokračuje dále v tenkém střevě po smísení se s trávicí šťávami ze slinivky břišní. Zastánci rostlinné stravy nejčastěji tvrdí, že je maso těžce stravitelné, tráví se pomalu a maso tak začíná ve střevech podléhat rozkladu. Maso jako takové ale do tlustého střeva, kde se setkává s bakteriemi a začíná potenciální hnít – mikrobiálně se rozkládat – vůbec nedorazí, protože je už rozloženo na jednotlivé aminokyseliny ve střevě tenkém. Pravda je taková, že bílkoviny masa jsou vysoce stravitelné. Paradoxně, to, co se mikrobiálně rozkládá, není maso, ale rostlinná strava – konkrétně rostlinná vláknina.

hádať sa nebudem, nie som v tomto odborník. A s tými odborníkmi je to tiež ako počas covidu, niektorí sú na tej strane a niektorí na druhej. Otázka je ako ich rozlíšiť? Kým pri covide to je relatívne jednoduché, tak pri stravovaní (tiež patrí na rovnakú prioritu riadenia/vedenia vojny ako covid) je to náročnejšie, lebo následky sa dostavia neskôr ako pri účinkoch "vakcín". Ako som už predtým písal, ja som si zvolil obmedzenie mäsa na rozumnú úroveň (nie som vegetarián). Nevyhľadávam ho a ak si dám, tak lokálne od kvalitných chovateľov. A je mi fyzicky lepšie ako keď som mal 2x/deň mäso.
Zaujalo ma však to, čo píšeš o GP, ktorý nám predkladá návody ako nejesť mäso. Ak to spojím so spomínaným evanjeliom od esejcov, tak podľa toho by aj Ježiš bol koňom GP a to sa mi nejako nechce veriť, a súčasne by aj VP SSSR bol koňom GP. Či to skôr nebude naopak a zástupci GP nám v minulosti vsugerovali, že jesť mäso je v poriadku a teraz (keď je treba z ich pohľadu zatiahnuť brzdu) postupne zapájajú do vyľudňovania ďalšie a ďalšie nástroje - hladomor, green deal, atď...

Tak se podívejme do minulosti. Člověk je na planetě Zemi desetitisíce let. Ale jenom 12 tisíc let (více, nebo mně) se věnuje zemědělství. Do té doby se živil lovem a sběrem plodů. Takže podle toho se dá předpokládat, že když lovil, musel pojídat maso. Z energetického hlediska, je zemědělství energeticky velice náročná činnost. Vyvstává tedy otázka, proč začali naši předci obrábět půdu, když všude bylo plno zvěře, ryb a plodů.
Pokud se podíváme do Bible, tak Hospodin říká něco ve smyslu (přesná citace se mi nechce hledat) v potu tváře budeš dobývat chléb vezdejší. TJ. někdo lidem nařídil násilím, aby se zemědělstvím zabývaly, v potu tváře. Lov až tak energeticky není náročný. Příroda zvíře vypěstovala, a jeho úkolem bylo jen ulovit. Diskuse na toto téma proběhla na starém fóru. Prostě "synové Bohů" odmítli pracovat na polích a proto si utvořili otroky, kteří museli pracovat za ně (Sumerské texty).
Když si vyslechneš video o fyziologii lidského těla, které jsem sem dal, měla by tě zarazit jedna poznámka, která tam zazněla, jen tak mimochodem. A sice, že ze třech bázových komponentů stravy, tj. sacharidů, tuků a bílkovin, jsou to jenom sacharidy, bez kterých se lidské tělo obejde, protože glukózu jako krevní cukr si dokáže vyrobit samo. (ve videu 19:10) toho plyne, že sacharidy (což je kromě obilí i čočka, fazole atd.) pro svoji výživu absolutně nepotřebujeme, ale neobejdeme se bez tuků a bílkovin. Tak je postaveno naše tělo. Už jsem tady psal i o tom, že železo pro hemoglobin v naší krvi, se z rostlinné stravy vstřebává jenom z 5% a vegetariáni často trpí anémii. Pro dostatečné vstřebávaní železa potřebujeme jíst maso, nejlépe červené, nebo tresčí játra.
K tomu bych ještě podotkl. V poslední době dochází často u mužů k neplodnosti. Pokud má muž takové problémy, chtělo by se podívat na to, jak se stravuje. Jestli ve své stravě přijímá dostatečné množství tuků a to i živočišných, Protože právě tuky z nichž se tvoří cholesterol, který je odpovědný za tvorbu pohlavních hormonů, steroidů tj. kvalitních spermií.
Vegetariáni často operují tím, že pro svoji obživu nechtějí brát život zvířatům. Ale když se podíváme blíže na rostliny, tak ty se také brání snězení a to různými toxiny, nebo chlupy, nebo ostny, které obsahují. Zkus sníst neuvařený fazolový lusk a uvidíš, co se s tebou stane. Nebo se podívej na brambory se solaninem, a tak je to u všech rostlin. Stačí, že sníš rostliny v neplné zralosti a máš zdravotní problém. Vegetariáni také berou životy sice rostlinám, ale to je pro ně snesitelný obrázek, vždyť oni ty rostliny neslyší, co říkají, když je trhají, nevidí jejich krev.
To tažení proti masu nenastalo až teď. Děje se to postupně. Nejprve nahlašování, co chováš, pak označovaní každého zvířete, pak zákaz porážky doma, pak zákaz klecových chovů (i domácích), pak nemoc šílených krav, africký mor prasat, ptačí chřipka, nemoci ryb, nemoci králíků, pomalu, aby ses bál do masa zakousnout. Došlo to až tak daleko, že jsou přepadávány prodejny s masem. No a teď přišel závěr tažení, zákaz porážky zvířat. Když nebude porážka, nebude maso. Takže je to faktický zákaz masa.
Pokud bychom přistoupili na tezi, že budeme jíst jen rostlinnou stravu, co budou jíst lid v polárních oblastech, na Sibiři, a tak ve středním pásmu, kde je chladno 7 měsíců?
Závěrem, ve výživě člověka byl prvotní lov a sběr a podle toho funguje naše fyziologie. Pěstování plodin přišlo až později a je to jenom nadstavba, bez které se obejdem.

Co se týče VP SSSR, nevím do jaké míry mají prozkoumán vliv vegetariánství na člověka. Když se podívám na Jefimova, který je vegetariánem, tak moc zdravě nevypadá.

Dnešní zpráva z Tesca:
„Nedivila bych se, kdyby v některých kategoriích došlo k redukci o deset nebo více procent. K optimalizaci sortimentu dochází například u čerstvého masa, kdy se na některých obchodech dražší steaky rychle přestaly prodávat, a proto jsme některá dražší masa zastavili,“ popsala situaci ředitelka.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.