Kaktus 04.04.2024 09:43 Zobraziť v diskusii

Re: Zprávy z Francie

Dne 3. dubna 2024 se na naléhavou žádost francouzské strany uskutečnily telefonické rozhovory mezi ministrem obrany Ruské federace armádním generálem Sergejem Šojgu a ministrem obrany Francouzské republiky Sebastienem Lecornu.

Francouzský ministr obrany vyjádřil soustrast v souvislosti s teroristickým útokem v koncertním sále Crocus City Hall dne 22. března 2024. Zároveň se vytrvale snažil přesvědčit Ukrajinu a západní země o nezapojení do teroristického útoku a přenesení odpovědnosti na ISIS.

Sergej Šojgu zdůraznil, že vyšetřování zahájené v souvislosti s teroristickým útokem v Crocus City Hall bude jistě dovedeno do konce a všichni odpovědní budou potrestáni. Objevily se zprávy o ukrajinské stopě v organizaci teroristického útoku.

"Kyjevský režim nedělá nic bez souhlasu západních kurátorů. Věříme, že v tomto případě za tím nestojí francouzské speciální služby," řekl ruský vojenský velitel.

V souvislosti s prohlášeními Elysejského paláce o vyslání francouzského kontingentu na Ukrajinu Sergej Šojgu upozornil, že pokud by byla realizována v praxi, způsobilo by to problémy samotné Francii.

Byla konstatována připravenost k dialogu o Ukrajině. Východiska by mohla vycházet z Istanbulské mírové iniciativy. Uspořádat jednání v Ženevě bez účasti Ruska by nemělo smysl.

https://t.me/militarymaps/40978

Pozn: No tohle asi ani poznámku nepotřebuje :D

Macronovi ozřejmili, že nikdo, až na pár vyšinutých mopslů, nedá souhlas s oficiálním vysláním svých jednotek na ukrajinu, ani s použitím svých zbraní k útokům na území RF. Jenže Macron žvatlal a žvatlal, až se dožvatlal do situace, kdy bude muset mít dobrý důvod, aby na ukrajinu jednotky neposlal. Francouzský ministr obrany to možná nějak chtěl užehlit, možná chtěl zjistit, jestli po nich Rusové půjdou a možná Šojguovi navrhnul něco, aby Makron nevypadal jako idiot, ale frantíci se nemuseli vracet domů v pytlích.

Reálně, když uvážíme jak moc je Makron v ,,oblibě'' u Francouzů, tak bataliony mrtvých vojáků, to by byl blank cheque pro Le Pen. A navíc ještě před olimpiádou, no nevím.

Ono obecně jen logisticky...dostat francouzskou armádu na ukrajinu je mimo možnosti francouzské armády samotné. Stejně by ji muselo píchnout NATO a na to se můžou...a z vysoka. Krom našich teda.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.