Lin 04.04.2024 21:09 Zobraziť v diskusii

Re: Konflikt Rusko - USA - NATO - Ukrajina

Dnes se v Bruselu slavilo. NATO mělo svůj den - před 75 lety bylo založeno. Slavilo se a řečnilo. Český lipánek jako obvykle "signalizoval jednotu a odhodlanost" a české zprávy se nesou v tomto duchu "jednoty a podpory UA" - ale skutečnost byla trochu jiná:

Někteří pozorovatelé se domnívají, že ještě nikdy nebyli členové NATO tak rozdělení a nejednotní. A Stoltenberg svými šílenými požadavky ještě tuto rozpolcenost posílil. Někomu při představě realizace tuhla krev v žilách. Nyní to spíš vypadá tak, že se UA stane příčinou rozpadu celého spolku.

Co šílený Stoltenberg navrhnul? Nejen vytvoření mise "Aliance pro Ukrajinu", ale také vytvoření fondu ve výši 100 miliard eur jenom pro účely válčení na UA. Podle jeho plánu má jít o dlouhodobý projekt, ovšem založený zeměmi NATO urychleně - než přijde k moci Trump a zatrhne to. Jenže - neřekl, kde se ty peníze vezmou a kdo to všechno zaplatí. Reakce?


Začnu u Maďarů. Klasika. Maďarský představitel si stál na svém, že NATO je přeci obranná instituce a Maďarsko nikdy nepodpoří, aby to bylo jinak = nebude se podílet na financování války na UA.

Němci se zděsili nejvíc - s jasnou tuchou, že to všechno zaplatí. Amíci jen pustí tiskárny - a ty, Němče, plať (má pozn. - a ty, Čechu a Slováku, taky). Šéfredaktor Die Weltwoche řekl, že takové plány jsou nereálné a dělají tak z NATO přímo bezpečnostní hrozbu - a to hlavně pro Američany.

Svůj názor, že Stoltenbergovy sliby a požadavky jsou marnost nad marnost - to vyjádřila i agentura AP. Stoltenberg se tváří jakoby už UA byla členem NATO - přitom státy nejsou jednotné ani v tom, zda UA přijmout nebo ne.

Takže jediné, co ze Stoltenbergových plánů možná vyslyšeno bude - to je ona "mise". Samozřejmě - složená z užitečných idiotů bývalého socbloku, Polsko se hlásí jako první....

A ještě tu přilepím reakci Makróna na rozhovor svého ministra obrany s panem Šojgu.

Makrón ve slovech Šojgu našel "podivné a výhrůžné formulace" - ohledně ukrajinské stopy a možné účasti francouzské rozvědky na atentátu v Krokusu.

https://www.kommersant.ru/doc/6621938?utm_source=smi2_agr

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.