Zora 04.04.2024 22:44 Zobraziť v diskusii

Re: Kolotoče, cirkus, rínek ... Inovatívne i zastaralé štreky k prezidentskému fleku

Pellegriniho ponuka Harabinovým a národným voličom

3. apríla 2024

Prezidentský kandidát Peter Pellegrini sa vo svojom príspevku na Facebooku prihovára národným voličom. Tvrdí, že voliči vedia čo majú robiť – ak voliť nepôjdu, volia Ivana Korčoka. (hlavnespravy.sk)

„Súhlasím s tým, že voliči Štefana Harabina vedia, čo majú robiť. Vedia, že ak nepôjdu voliť, tak volia Ivana Korčoka,“ napísal kandidát na prezidenta v úvode svojho príspevku.

K príspevku vložil aj krátke video z diskusie. Vo videu tvrdí, že od začiatku prezidentskej kampane veľmi jasne deklaruje určité hodnoty, ktoré považuje za prijateľné alebo zaujímavé pre národného voliča. „Hovorím o tom, že prezidenta musíme mať takého, ktorý bude mať vždy na prvom mieste národno-štátne záujmy Slovenskej republiky, občanov Slovenskej republiky,“ uviedol.

„Že musíme mať prezidenta, ktorý nikdy nedovolí zobrať Slovensku právo veta a prísť tak o suverenitu, ktorú dnes máme,“ pokračoval.

„Vďaka právu veta sme dnes rovnocenných partnerom aj veľkých štátov a Slovensko sa tak nemôže stať vazalom rozhodnutia veľkých,“ dodal.

Mier je cesta 

Pellegrini ďalej zopakoval, že chce byť prezident, ktorý bude hľadať mierové riešenie vojnových konfliktov. „Aj toho, ktorý je na východe za našimi hranicami. Hovorím, že chcem byť prezident, ktorý nikdy nedopustí, aby slovenský vojak išiel, to je jedno či vykonávať nejaké technické, podporné, pomocné alebo bojové úlohy na Ukrajinu,“ uviedol.

„Myslím si, že v tomto nachádzame zhodu aj s voličom národným a aj s voličmi, ktorí predtým volili kandidátov, ktorí nepostúpili do druhého kola,“ povedal v závere videoukážky.

„Všetci viete, že vždy budem hájiť na prvom mieste národno-štátne záujmy Slovenskej republiky, budem presadzovať mierové riešenia a nikdy nepošlem našich vojakov bojovať na Ukrajinu. To je moja ponuka národným aj všetkým ostatným voličom,“ dodal v závere príspevku.

Dodajme, že v utorok ministerka za Hlas – SD Zuzana Dolinková zrušila kontroverzný postup na zmeny pohlavia pre transsexuálov. Podľa mnohých tým Pellegrini a jeho strana vyslali signál konzervatívnym voličom.

https://www.srspol.sk/pellegriniho-ponuka-harabinovym-a-narodnym-volicom/

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.