Milo 05.04.2024 22:10 Zobraziť v diskusii

Re: Tip na film

Vďaka, téma a prostredie sú krásne, ľudia ozajstní.

--

Zaujali ma aj záverečné poďakovania - kde sa ukazuje, že video podporili viaceré mimovládne organizáce a vzniklo a bolo podporené v rámci projektu LIFE* - EURO LARGE CARNIVORES (teda Európske veľké šelmy) a na prvom čestnom mieste v zozname spolupracovníkov je uvedené WWF Slovensko. Ostatní sponzori sa zdajú byť - aspoň pre mňa - spoločnosti, ktoré sa venujú ochrane prírody, nie politicko-aktivisticky, ale reálne - pokiaľ sa to dá z ich stránok posúdiť.

*LIFE je finančný nástroj EÚ, ktorý podporuje projekty na ochranu prírody, životného prostredia a klímy. Od roku 1992 LIFE financoval 85 projektov v 12 členských štátoch na zlepšenie spolužitia ľudí a veľkých šeliem.

Neviem si vysvetliť tento záujem o veľké šelmy ako prioritný spoločenský problém (napríklad pre včely takýto finančný nástroj neexistuje). Pred niekoľkými rokmi prebiehala aj v SRN vášnivá debata ochrancami vlkov a chovateľmi hospodárskych zvierat vo veľkých, tzv. mienkotvorných médiách. Vie niekto, o čo vlastne v skutočnosti ide? Naozaj politike záleží na tom, aby boli v Európe zachované vlky a medvede? Len tak, z lásky k prírode?

--

Nasledujúce príspevky boli oddelené do diskusie O zvieratách a ľuďoch.

Táto stránka je náhľadom príspevku fóra Kriticko-spoločenský blok KSB. Viac o fóre.